Чародейките

Форум за най-запалените фенове на сериала, Чародейките
 
ИндексИндекс  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  GalleryGallery  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  Вход  Сайт за ЧародейкитеСайт за Чародейките  CalendarCalendar  Правила на ФорумаПравила на Форума  Латиница/КирилицаЛатиница/Кирилица  ЧатЧат  

Share | 
 

 ДУШИ

Предишната тема Следващата тема Go down 
Иди на страница : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 12 ... 21  Next
АвторСъобщение
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: ДУШИ   Съб 22 Ное - 20:41

ОТ МЪКА

Гледаше го с очи на човек. Беше гладно, много гладно, толкова много, че на Йоско му дожаля и му даде сандвича си. Кучето се въртеше около него и като че ли му говореше с очи. Йоско се изплаши. Знаеше как цели глутници от гладни кучета нападаха дори хора особено тук в селските гробища. Беше дошъл на гроба на майка си. Откакто съпругата му го заряза, все по често идваше тук. Трябваше да изчака да догори свещичката, която запали. Кучето не посегна на храната, която Йоско беше сложил на гроба. Стана, преля водица и пак седна. Хвърли още от храната, която беше взел със себе си на това куче, което му стана симпатично. Хвърли я този път много надалече, но след като я изяде кучето пак се върна при него и го загледа тъжно с влажните си кафяви очи, които толкова много приличаха на очите на майка му. Вятърът се засилваше и ставаше все по студено. Както си седеше се сепна, чу звук, който идваше откъм гроба. Не беше човешки глас, но песен, любимата песен на майка му. Мелодия, направо мелодия си беше и идваше от бутилката с вино, която беше оставил на гроба. Тя не беше пълна, но имаше и друга, с вода. Изплаши се и за миг си помисли, че трябва да си тръгва, но се отказа. Имаше чувство, че нещо става, но какво. Искаше да види докъде ще стигнат нещата. Кучето продължаваше да обикаля около него и да го гледа настойчиво. Просто си личеше, че искаше нещо от него, още нещо. Какво ли още искаше? Йоско го беше нахранил. Над главата му кръжаха птици, от онези черните, които обикаляха селските гробища. Притъмня и Йоско си помисли, че ще вали. Вятърът се засилваше. На гробищата беше останал сам. Беше задушница и само преди половин час имаше толкова много хора.
-Дийййй! - викаше колар на воловете си по селския път, който преминаваше пред входа на самите гробища. Колата беше препълнена с естествен тор. Не беше каруца, а няколко дъски- сковани и пригодени за такъв товар. Йоско скочи на крака, хвана го яд на коларя, който с прът биеше воловете. Дожаля го за животните, но се спря. Реши,че това не е негова работа и седна пак на пейката до гроба на майка си унесен в мислите си. Кучето продължаваше да му прави компания приближило се съвсем близо до него. Беше изместил бутилката с виното, но вятърът пак свиреше в нея и Йоско чуваше тази толкова позната му мелодия -"Лажи, лажи, Вере". Това беше любимата песен на майка му, която приживе пееше много добре. Беше си певица и то голяма. В селото я викаха на всички тържества. Не пееше за пари и с това се харесваше още повече на хората. Но коварна болест я покоси. Отиде си от този свят твърде рано. Йоско толкова много я обичаше. Цяла година след смъртта и плачеше, и денем, и нощем. Разболя се. Сега се беше постегнал малко, но усещаше, че нещо става. Приятели го бяха предупредили да спре да ходи повече на гробищата, ами да си пали свещички в църквата. Той и така правеше последните месеци, но на задушница нямаше как да не иде на гроба на майка си. Съвсем притъмня и на Йоско му стана зле. Сърцето го стягаше, получи бодежи вляво и легна на пейката. Лежеше, гледаше небето, тъмните облаци, които го бяха покрили и се гонеха с бясна скорост. Поне на него така му се струваше, защото насила си държеше очите отворени. Молеше се да може да се прибере жив и здрав в къщи.
-Татко, събуди се! Моля те, татенце!
Йоско отвори очи и видя,че се намира в къщи на леглото. До него беше дъщеря му, която го милваше и плачеше. Той разбра каква е станала тя и се изплаши за нея.
-Какво правиш тук, миличка, не си ли на работа?
-Не, не съм и това не трябва да те вълнува. Нищо не трябва да те вълнува вече. Чу ли?
-Няма. Обещавам.
-И никакви гробища вече. Край на твоите посещения там. Край.
Йоско се залежа няколко дни, а дъщеря му си беше взела отпуск, но така не можеше да продължава. Той не я слушаше. Тогава тя реши. Ще го вземе при себе си в града, ще го откаже от селския живот, но дали пък това нямаше да го разболее повече. Реши се. Утре пали колата и с него в града. Каза му го, на което Йоско отговори само с една усмивка. Тя разчиташе на лекарите в града. Тук в селото имаше само един фелдшер. Не беше спала няколко дни, а на следващия ден трябваше да шофира. Даде лекарствата на баща си, целуна го и отиде в другата стая да поспи малко. Беше много уморена. Брат и живееше в чужбина и нямаше как да дойде пък и нещата не бяха чак толкова зле, поне така каза фелдшерът. Не помни колко е спала, но я събуди писък на птица. Беше някъде четири часа сутринта. Изтръпна, когато видя, че баща и го нямаше в леглото. Обикаляше по стаите и викаше:
-Татко, къде си?
Никой не и отговаряше. Къщата беше празна. Излезна на двора. Тичаше и крещеше, като обезумяла, но баща и го нямаше, повече от ясно беше. Спря се и приседна до герана, там, където обичаше да седи баба и, когато си почиваше от многото работа на село, когато беше жива. Изтръпна при мисълта, че баща и може да е ...Така както седеше, подскочи и побягна с все сила към гробищата. Забрави, че има кола пък и гробищата бяха наблизо. Не изпитваше страх. Вече се разсъмваше. Чуваше се пеене на петли. Тя тичаше и нищо друго не виждаше пред себе си освен лицето на баща си. Когато стигна до гроба на баба си изпищя:
-Божичко, татенце!
Баща и беше паднал на земята. В ръцете си държеше свещичка, която не беше успял да запали. Не дишаше.
-Защо, татенце? Защо? Защо толкова рано баба те взе при себе си? Аз те обичам!
Коленичи на земята и започна да нарежда:
-Не разбирам защо, кому е нужна толкова болка по света за някои? За някои...
Ровеше в пръстта и викаше по име баба си. Какво бяха сгрешили те с брат си. Какво? Оставиха баща си сам на село, но той не искаше да дойде при тях, не искаше да живее със семействата им. Какво можеха да направят повече, какво? Е вече баба им го направи. Прибра си момчето завинаги там при нея, където навярно баща им няма да бъде самотен, където навярно ще бъде щастлив.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: ДУШИ   Съб 22 Ное - 20:42

КАТО ПТИЦИТЕ

Притискаше я силно до гърдите си. Имаше чувство,че се стапя в ръцете и, които пареха, но продължаваше да я притиска и усещаше,че се слива с нея. Чувството беше върховно. Тя пропиваше в нея, топлеше я и и даваше сила. Как ставаше това Звезда не знаеше, но усети сила, страшна сила в себе си. Двете сърца биеха в един ритъм. Затвори очи и замря.Така лежа с часове без да заспива. Беше в друг свят, по красив, омаен, различен от този тук на Земята. Искаше и се там да остане. Завинаги, но....
-Звезда, къде си? Покажи се.
Този глас и беше противен, толкова противен, че за миг и причерня пред очите, и ...изпусна птицата. Разбра, че истината е друга, че това е реалността -една стая в една къща на някой си. Този някой си, който я приюти, когато беше изхвърлена на улицата сама останала без деца, без съпруг. Родителите и отдавна бяха починали, а този тук се разпореждаше със съдбата и. Поне така изглеждаше. Но душата и беше цяла, сърцето и биеше силно и не за него.Това същото сърце, което знаеше какво е болка, радост, което вече беше щастливо единствено при допира с птиците. Името и беше звездно и не случайно птиците сами се спираха при нея. Нямаше случай, когато прозорецът и беше отворен и вътре да не влезне птица, най често гълъб. За някои това си беше чудо, но за нея не. Тя живееше в дома на този неин благодетел, живееше с него, но всъщност живееше с птиците. Той -големият мъж, беше такъв за всички, но не и за нея. За нея той беше просто хазяин. Той знаеше това и и беше бесен. Искаше да купи душата и, сърцето и, но не ставаше. Точно нея, нейното сърце -не! То принадлежеше на друг.Това беше парадокс, но истина.
-Звезда, не ме карай да викам повече. Идвай.
Звезда затвори прозореца. Светлината в стаята спря, изчезна. Потъна. Само очите и светеха, като две огънчета запалени от силата на птицата, която беше излетяла стресната от човешкия глас. Същият този глас, който не спираше да звучи и в съня на Звезда. Беше получила стрес, но нямаше накъде. Поне засега трябваше да търпи, да стиска зъби и да мълчи. Отправи се с тихи стъпки към кухнята и сервира на господина.Тя пак не пожела да се храни и за кой ли път. Караше я само на плодове и някоя филийка хляб намазана с маргарин, и поръсена с шарена сол. Това и беше любимото меню. Месо не беше вкусвала с месеци, а по принцип не беше вегетарианка.
-Няма ли да ми кажеш нещо, миличка? -чу като в просъница гласа, който я караше единствено да изтръпва.
-Какво искаш да чуеш? Кажи.
-Това, което искам да чуя няма да ми го кажеш, затова нека аз да кажа.
Устата му беше препълнена с храна и се давеше, като говореше.
-При мен си по принуда, нали? Колкото и да ти е бляскаво името, при мен тъмееш. Така че ако не ти изнася, прав ти път. Насила любов не искам.
Очите му святкаха и пускаха искри, които горяха. Звезда избягваше да го гледа право в очите, но този път се престраши.
-И колко време ми даваш да се изнеса?
-Колкото поискаш. Не ме бърка, само че гледай да е по далече от тук. Каквото можах направих за теб, а ти? Само едно благодаря получих. Капчица любов не изпитваш към мен -човекът, който те подслони, който те обича. Насила хубост не става. Разбрах го.
Добре че вече си го разбрал, си каза наум Звезда и беше вече на улицата. Гледаше широкия път, който водеше към големия град и се чудеше натам ли да поеме. Върна се в стаята си, приготви си набързо нещата -една чанта с дрехи и най нужното. Това беше нейното, което и остана от десетгодишния брак с човека, който тя обичаше.Този човек, който и отне най милото на този свят -децата. След близо час вече вървеше по широкия път. Чудеше се на себе си защо взе тази чанта. Нищо не и трябваше вече. Пътищата за нея бяха прекъснати. На един от завоите Звезда спря да почине и пийне вода. Приседна до чешмата на пътя и се загледа в облаците. Идваше буря. Не се плашеше. Тогава над нея прелетя птица. Дали не беше онази същата. Приличаше на нея, но не беше сигурна. Птицата кацна близо до нея и я загледа с малките си очички. Някаква сила накара Звезда да стане и продължи не по пътя, а към гората, където я водеше птицата. Проблясна мълния и светкавица с гръм раздра небето. Заваля. Това не беше просто дъжд. Цял потоп. Прогизнала Звезда вървеше по земния път след птицата. Виждаше само нея, нищо друго. Стигна до една къщичка, чиято врата беше отворена. Вътре нямаше никой. Птицата погали с крилцата си лицето на Звезда и отлетя. Все някой трябваше да живее тук. Дочу лай на куче и се сепна. В стаята влезна мъж, един такъв едър в мушама и с раница. Приличаше на ловец.
-Добър вечер, госпожо. Какво ви води насам?
-Ами търсих подслон и.....
-Добре ми дошла тогава. Нямам нищо против да ми погостуваш, пък ако е решил Господ и да останеш. Ще се радвам. Имам нужда от стопанка.
-Вие сте ловец, нали?
-Да. И така може да се каже.
-Птици убивате ли?
-Рядко. Избягвам да стрелям по пернати.
На Звезда и стана тъжно. Прииска и се веднага да си тръгне, но накъде. Вън продължаваше да вали.
-Ще остана. Може ли да ви помоля нещо? Не убивайте птици, моля ви! -каза едва чуто и сълзи напираха в очите и.
-Това ли била работата? Може и да се погодим. Аз и без това обичам повече заешко.
Не помни колко е спала, но я събуди писък на птица. Излезна на прага и видя същата тази птица, която я доведе дотук. Дали наистина беше същата. Птицата чукаше с човчица по една дървена врата, която чак сега Звезда забеляза. Посегна да отвори вратата, но тя беше заключена. Съзря малко прозорче и се опита да види какво има вътре. Ужаси се. Видя много мъртви птици. Краката и се подкосиха. Едва се довлече до стаята. Изплакна с вода лицето си. Посъвзе се и .........тръгна. Този път без чанта . Без посока. Птицата беше изчезнала. Вървеше не, а тичаше. Бягаше от кого и тя не знаеше.Търсеше с поглед птицата, но нея я нямаше. Гората ставаше по гъста и страшна. Колко е тичала не помни, но накрая пред очите и светна. Небето вече се виждаше и слънцето светеше право в очите и. Пред нея пътя свършваше. Имаше пропаст, а назад връщане нямаше. Ято птици прелетя над нея и тя потърси с очи онази птица -нейната. Затича се, протегва ръце към птиците, към небето, откъдето дочуваше птича песен. Не гледаше пред себе си, не виждаше къде стъпва. Не, не стъпваше, тя летеше. Беше щастлива най после, истински щастлива, волна, свободна.....като птиците!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: ДУШИ   Съб 22 Ное - 20:47

ЛУДАТА

-Ей, момче! Има контейнер. Защо изхвърли боклука на земята? -крещеше Вела колкото сили имаше. Беше се показала на прозореца на кухнята си, откъдето излизаше миризма на печена риба -от онази замразената, дето адски мирише. Гоце се беше показал и той на прозореца си и неволно стана свидетел на скандала, който спретна тази луда.Той живееше над нея и беше станал пишман от изцепките и. Още рано, рано Вела тичаше по коридорите и звънеше по апартаментите, а сега и това... Намираше си поводи. Събуди и него, а беше неделя. Гоце искаше да си поспи. Идваше му да я убие. Ето на, сега надзирава контейнерите за смет под терасите и крещи без да се съобразява с никой. Всички и пречеха, но себе си не виждаше. Веднъж я посплаши:
-Вело, спри да се правиш на областен управител. Като не можеш да приемеш, че над тебе живеят хора купи си апартамент на последен етаж.
Но тя не искаше и да чуе. Не спираше, повтаряше си едно и също, като развален грамофон. От горните етажи и хвърляли боклук на главата и все, когато тя била на прозореца. Ами тя кога ли не е там, това е наблюдателният и пост. Трябва да слухти, да има изглед отвсякъде, пък само от балкона не става. Интересуваха я нещата с подробности. Гоце беше поставил една тръба на чучура на терасата си, да не и капе вода на прането, когато я мие. И това не му даваше -да си мие терасата. Тя вдигаше луди скандали та чак на спирката се чуваха крясъците и. Тръбата, а и килимът който беше опънал на перилата на терасата си тази луда жена ги дръпна и свали долу. Тогава щеше да я набие. Беше си болна жената, направо луда за връзване. Два пъти и правиха някакви операции в онкологията, но живееше. То на луд Господ му помага -си мислеше Гоце и се чудеше как да усмири гнева си. Вече не се траеше, някой трябва да се прежали и да я укроти веднъж завинаги. Опитваше се да живее с внуците си, но не стана и те не я изтраяха. Едната и дъщеря я беше зарязала отдавна. Избяга с някакъв арабин и там народи куп деца. За дъщеря и нямаше връщане в България и Вела го знаеше.Там имаше и война. Съвсем полудя тази Вела, но всеки човек си има грижи, болка и тегло.Трябваше ли да натоварва другите, околните с проблемите си и душевните си терзания, с лудостта си? Трябваше ли да се превръща в топка нерви и злоба? Всичко е съдба и никой не може да я промени, освен да се примири. Но не, Вела не беше от тези кротките. Тя рипаше, вървеше точно срещу съдбата и колкото повече го правеше по лоши неща и се случваха. Но....продължаваше. Изкарваше си го на близките и комшиите. Беше отвсякъде гонена, не се задържаше дълго време на едно работно място. Как ли стигна до пенсия? Гоце се сепна. Някой звънеше на пожар.
-Какво искаш пак? -попита я кротко Гоце принуден да излезне по пижама .
-Ами нещо си забравил, чешма ли, що ли, но у дома тече вода.
-Тече ти на тебе мозъка, Вело! Иди се прегледай или по добре иди живей на село. Нали имаш къщичка там до гората. Викай, крещи колкото ти душа сака.
Гоце беше бесен, но стискаше зъби. Беше решил да си поспи до късно, но...Да ходи да се оплаква на дъщеря и не ставаше. Тази луда жена беше надделяла на всички. Никой не можеше да я укроти. Не беше толкова стара, държеше се външно. Пийваше си и то яко, особено ракийка. На Гоце му писна и реши твърдо да я спре веднъж завинаги.
-Вело, така и така ме събуди я кажи къде искаше да те карам с колата?
Вела така се опули, че за миг Гоце съжали, че контактува с нея.
-На село. Да си докарам малко от ракията тук в града.
-Хайде, приготви се и да тръгваме. То днес няма наспиване, ами поне да се поразходим пък ще почерпиш с една ракия.
Няма и за десет минути Вела беше готова и го чакаше пред входа на блока.
Пътят минаваше през гората. Къщичката и беше досами нея -идеално място за почивка. Страхотна природа. Гоце се чудеше тази жена защо беше избрала прашния, шумен град пред тази прелест. Когато Вела отвори вратата Гоце усети силна миризма на ракия.
-Вело, ама ти тази къща си я направила на ракеджийница!
-Що пък не. Я виж колко ракия съм сварила. Изкарвам си някой и друг лев. Печеля с труда си, не с кражби.
Гоце не разбра какво искаше да му каже тази луда жена, но май позна. Той беше началник на складове и нямаше как да не покрадва. Но друго си е домашната ракийка.
-Стига философства, ами кажи колко ракия ще вземем. Няма да я караме всичката в града, нали?
-Достатъчно колкото да напълним багажника ти. Има хора, които дават мило и драго за домашна ракия. Докато ги има добре, иначе не мога да я карам само с пенсийката.
За миг на Гоце му се прииска да я удари, ама така, че да не може да стане, но се въздържа. Плановете му бяха други. Натовариха колата и потеглиха обратно . По пътя се спираха къде ли не, дори в гората. На Гоце му писна и промени плановете си. Реши да я изостави в гората, така с ракията и. Когато Вела поиска да спре колата за кой ли път, че да си набере този път от някаква билка дето я имало точно там на поляната сред гората Гоце заби спирачките и изкрещя:
-Мамка му, къде е тази поляна?
-Свий тук по земният път и ще я видиш.
-Това е лек автомобил, не е каруца! Как я мислиш тази? Ще плащаш ако колата се счупи.
Гоце сви вляво и стискаше зъби. Остави я да се рови в треволяка. Свали всичките бутилки с ракия. Заключи се в колата и потегли обратно. Вела не го забеляза, беше се доста отдалечила. Гоце не чуваше, пусна си радиото на колата и когато стигна до главния път наду газ. Нищо не го интересуваше, беше му писнало то тази луда жена. Беше намислил друго, но това се получи и то много добре. Никога не си е мислил, че той интелигентен мъж, образован, човек с авторитет в града ще може да го изкара из нерви някаква си луда и то дотам, че да прави такива глупости. Но стана. Вече стана и край. Не искаше да се укорява, не искаше да се връща назад нито с мислите си, нито с колата си. Знаеше че на лудите Господ помага и се надяваше Вела да се върне жива и здрава. Стана му гнусно. Ракията беше от джанки и сливи, които Вела събираше и просеше от хората. Обикаляше чуждите дворове в селото. Този който и вареше ракията беше някакъв неин далечен роднина, на който му беше омръзнала, но я съжаляваше.
По никое време през нощта Гоце се събуди. Когато отвори вратата го лъхна миризма на изгоряло. Закашля се и разбра, че нещо гори. Обиколи стаите в жилището си, но не видя нищо. Миризмата идваше от коридора на етажа. Отвори външната врата и видя, че пътеката пред вратата гореше. Убеден беше, че това е деяние на Вела. Ще я убия тази откачалка, си рече наум Гоце. Но не, не сега. Какво ще си кажат хората ако посред нощ тръгна да и звъня. Въпреки всичко слезна на долния етаж и видя, че вратата на апартамента и беше отворена. Убеден беше, че Вела е превъртяла тотално. Сети се за колата си. Когато слезна долу видя силует на човек до колата си. Това беше за миг и силуетът изчезна. Колата му беше залята с ракия. Не се изплаши, но предпочете да се прибере в къщи. Цяла нощ не мигна. Чудеше се какво да прави с тази луда жена. Тя слизаше редовно в мазето заради тази нейна ракия. Реши да я пречака там и да я сплаши.
-Кой е?
-Аз съм, Гоце. Излез да ми обясниш някои неща. Вела държеше вратата затворена на мазето си, но нямаше как да се заключи вътре. Не предполагаше, че Гоце не е на работа.
-Ще викам, не ми посягай!
Гоци се ужаси, причерня му и замахна няколко пъти. От устата и потече кръв. Тогава се спря. Само чу:
-Гоце, аз те обичах!
Вела не пусна жалба срещу Гоце, просто изчезна. Не беше при дъщеря си, не беше и в селото си. Приказваше се, че заминала при другата си дъщеря в чужбина. Само Гоце знаеше, че това е лъжа.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: ДУШИ   Съб 6 Дек - 18:27

В ОГЪНЯ

-Взимай си торбичките и на село. Не е за тебе столицата, момиче. Къде си тръгнала звезда да ми ставаш? Не знаеш как да се раздаваш, тогава няма и да получаваш.
Беше и омръзнало да чува тези думи и то от хора,които е уважавала, в които е вярвала, но в определен момент излиза,че е сгрешила.Твърде млада беше, а направи вече няколко големи грешки в живота си. Страхуваше се от фаталните. Дано спре дотук. Нямаше си опора, гръб, това беше основното, иначе всичко си имаше.
-Чуваш ли какво ти казвам? Лови първия автобус и при майка си. Там ти е мястото -продължаваше да крещи истерично женицата мислеща се за Богу равна.
А тя, тя не беше от село. Родена беше в едно слънчево утро и усмивката и досега не слизаше от лицето и. Но сега не можеше да се усмихва. Нямаше на кого и за какво. Всички бяха настръхнали срещу нея, като свирепи вълчици. Какво искаха от нея, с какво толкова ги дразнеше? Малката и главичка не побираше всичко това. Не можеше да приеме, че има толкова много злоба и завист по света. Какви са тези сърца? Не, тези хора просто нямаха сърца, затова и са оцелели. Това бе първото правило за живота още, като дойде в столицата. Като в джунглата е -големите животни изяждат малките. Това не можеше да приеме, нечовещината в хората около нея беше голяма. Всички налитаха, искаха да ръфат от нея, да я разкъсат и то с такова настървение, на което би завидял и най големият канибал. С какво толкова ги предизвикваше? Не беше нито първата, нито последната тръгнала от провинцията за София. Гледаше през прозореца и изобщо не чуваше крясъците на тази злобна женица, която работеше с мръсни пари, използваше подчинените си по всички възможни начини -легитимно и нелигитимно. Прииска и се никой да не вижда, всички я дразнеха. Знаеше, че света е красив, но хубавото трябва сам да си го направиш. Знаеше, но грешеше. Все пак успя донякъде, но винаги се намираше човек, който да и подложи динена кора дори за най елементарното нещо. Не беше карък, но явно привличаше погледите и то лошите погледи. Пак стигна дотам, до красотата. Майка и я беше родила много красива, за което никой нямаше вина, най малко пък тя. Не беше и глупава, завърши си с лекота висшето образование. Притежаваше вродена интелигентност. Пречеше. Стигна до това становище и само то беше вярно. Пречеше на другите, които не са и не можеха да бъдат, като нея. Колко хора така си загиваха в провинцията, колко таланти умираха. Колко видни личности, гении бяха живяли в нищета по света, признати едва след смартта си. Далече беше от мисълта,че е от тях, но определено беше човек с главно Ч. Не че другите не го виждаха, просто не искаха да го видят. Така им изнасяше и за по сигурно нея просто трябваше да я няма.
-Хайде измитай се, върви да пасеш овцете на село!
Елица не издържа. Без дума да каже погледна първо в очите на тази освирепяла жена и с лека усмивка се отправи към вратата. Дори не я тръшна, въпреки обидите. "Убий глупака с мълчание"
-Това и правеше, нямаше друг изход. Тя беше една, сама, те бяха много и кавито и да са много са. Явно светът не е така красив и съвършен ,както си мислеше доскоро. Тичаше надолу по стълбите, бягаше от крясъците на тази всичко имаща жена. Защо тогава тя беше такава? Нещо не се връзваха нещата. Не всичко е пари и слава, власт. Спря се долу на изхода, чудеше се накъде да поеме. В никакъв случай назад. Не е дошъл края на света, имаше още вяра, която я крепеше. Знаеше го, че ако сама не си помогне, никой няма да и помогне. Знаеше, че винаги има нещо по и по лошо. Спря първото такси и смутолеви:
-На гарата.
Когато пристигна там изведнъж нещо кресна в нея, някаква сила премина с голяма болка и стръв.
-Нее....Извика така високо, че изплаши хората в чакалнята.
-Не, никъде няма да ходя! Аз съм силна и няма да позволя тези мекотели да ме прекършат, да ме унищожат. Въпреки всичко, въпреки отровата им.
Говореше си сама, не виждаше никой около себе си. Пое обратно. Пеша.
Заваля дъжд, топъл дъжд, който топлеше измръзналото и сърце. Дъжд, който се стичаше по лицето и , по цялото и тяло. Беше цялата мокра ,но нищо не усещаше. Вървеше напред, не искаше да се връща назад дори в мислите си. Сложи точка, голяма точка. Започваше всичко отначало, но тук в столицата. Тя трябваше да се докаже на тези хора, които се мислеха за богове. Тя трябваше да докаже на себе си, че наистина е силна, борбена, че е човек в този животински свят.

http://cekupama.hit.bg
http://sekirata.blog.bg
http://polinapleven.blog.bg
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: ДУШИ   Съб 6 Дек - 18:33

ИМАМ ТЕ

За теб се сетих, за грешките предишни,
тебе те няма, но в мен си, в мисълта,
душата моя плаче от предишни
грешни ходове във любовта.
Но днес не страдам, а копнея,
разпалена до теб горя,
в танц лудешки с теб дивея,
желана в страсти се топя.
Сега съм с теб. Имам те. Мога.
Сега си с мен, любов, не мога
да връщам времето назад,
за мене си оставаш млад,
мой ангел приказен в нощта,
бушува в нас, гори страстта!

СЪРЦЕ МИ ПЛАЧЕ ЗА ТЕБ

Тази сутрин събудих се тъжна
и не знаех на кой ли е нужна
моята ласка, нежност, любов.
Уморих се да чакам, любов!
Уморих се да чакам жест, зов,
да очаквам мириса на любов.
Сърце ми горчиво плаче за теб,
иска твойта любов, иска теб!

САМО ТЕБ

Пак те искам.
Само теб искам.
Пак те имам.
Само теб имам.
Пак те мисля.
Само теб мисля.
Не минава и час
без да мисля за теб
моя слънчева радост.
Вече съм с теб!

НЕКА

Обичам те, прекланям се пред теб,
Родино моя, майчице рождена,
сълзите си изплаках зарад теб,
моя обич, любов въжделена!
Не ме пускай навън да замина,
не ме пускай да си ида,
по добре нека отида
високо горе в планина,
до бистри води студени,
сред поля, гори зелени.
В люлка орли да ме люлят,
ветрове силни да брулят
лице ми, коси смолисти,
да помътнеят очи ми чисти,
пък после...нека ме ядат "глисти".
http://www.youtube.com/watch?v=Eubf1UkwZfg
оригинал-
http://www.youtube.com/watch?v=xVUO18NSoNQ
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: ДУШИ   Съб 6 Дек - 18:39

МОЯ ОБИЧ

За мен, живот, си радост,
за други си неволя,
изгревът пустее
на лятото във зноя
за някои, но аз
щастлива в този час,
единствена, желана,
благословена, няма,
разтапям се до теб
на утрото в покоя.
Обичам само теб,
красива обич моя!
http://www.youtube.com/watch?v=EPkcw3fvCJc&feature=related
ОГЪН

Огън си за мене,
дух и красота,
остани такава
мила и добра!
Мене ти обичай
и бъди до мен,
днес и утре всичко
подари на мен!

ГЛЕДАЙ В МОИТЕ ОЧИ

Гледай ме в очите!
Де се губиш ти?
Вътре в мен боли!
Кой от нас сгреши?
Този наш роман,
ти написа сам!
Героиня бях
и за теб копнях!
Молех се за нас,
всеки ден и час,
а лъжа било
твоето добро!
Режисьор си ти,
също сценарист!
Справи се страхотно!
Просто си артист!
Гледай ме в очите
и разкай се ти!
Моите сълзи,
ако можеш спри!


ДО ВЧЕРА

Студена зима,
не топли душата.
Ти си замина.
Кому е вината?
До вчера бях мила,
а днес съм прикрила
лицето си с розов воал.
С друг вече съм, Гал!http://cekupama.hit.bg
http://sekirata.blog.bg
http://polinapleven.blog.bg
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: ДУШИ   Съб 6 Дек - 19:09

ЖЕНА -ВЛЕЧУГО

Родила се змия змеица-
свиленградска ...........ца,
хапела наред що свари,
мен неподготвена завари.
Посегна и на моите деца,
тя също има дъщеря,
и син глезен един на мама,
изпрати го в София голяма.
С отрова си душите умъртвява,
змия усойница е, не прощава,
хапе наред що живо види,
на което може да завиди.
Жена -влечуго с власт, пари,
не може мен да умъртви,
нито пък моите деца,
вещица е, .........ня зла.
Дано с отрова се задави,
на мира всички да остави!


http://www.youtube.com/watch?v=Bqv3jiI2vuM
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: ДУШИ   Вто 9 Дек - 3:37

ГОРЕЩИ ИСТИНИ

Годишни награди

Какво тече сега по "Планета"?
По лошо е от люти чушлета.
Фалшиво пеене и цигания,
пайнерска е олелия.
Що силикон по сцената се разлива!
Що бутчета, дупета и сланина!
Що дефектни певци и певици!
Азис! Само той пее с глас чист.
И еталона е един.
Да си на Митко Пайнера любим.
С цици, кич и простота -
лоша визия. Фалш в гласа.
Интелекта хич го няма.
Всеки рипа луд за двама
и си мисли ,че звезда е
даже български не знае.
Зле говори, камо ли да пее.
България на "Пайнер" се смее ,
на тез кичозни хубавици
без глас, фалшиви, но пък с ..ци.
Какви награди боже, смехория!
Ясно, няма прокопсия.
Нямам думи за таланта на тия
пробиващи с пара-
безскрупулни същества!Каква гавра с българското знаме!

КАКВИ ТАЛАНТИ

"Камелия крие, че е на 44 г
Родена e през 1963 г., твърди неин съгражданин..."

Ками -камъкът студен,
търси някой стар ерген,
че дете да си роди,
себе си дано спаси
от живота празен свой,
стига попфолки "Плейбой"
Като всичките души
пайнеровите певци,
те така я зарибиха
и душата и затриха.
Как ще се спаси горката,
само дългите -краката
и останаха сега?
В "Пайнер" просто остаря,
всичко даде, но върха
тя в попфолка не стигна.
Късно е да прави сметки,
проби нови, равносметки.
КАМЕЛИЯ....
На колко годин стана
та с тези лесни песни не престана?
Дори и кавъри да са,
не са за теб плейбойската звезда.
Шефката не ти ли сподели,
че новият ти клип не ти върви,
нали приятелки сте вий добри,
договора в "Пайнер" ти крепи?
А леля Глория горката ,
си посегна на ребрата,
иска да е вечно млада,
но силикона не помага.
Иванка алкохола си обича,
затуй по лекари все тича.
Преслава със Галена и Димана,
певици от Делиормана,
щастливо в Пайнера царуват
на страсти и пари робуват.
Любимката на Пайнер -Джена,
спечели име -"крокодила Гена".
Малина от игри се разглоби,
измъкна от Азис цял кош с пари,
специалистка тъй добра,
дядо Геле тя обра.
За новите таланти
сега няма да говоря,
за тях ще трябва смело,
с шефовете им да споря.Хиксовидните крачета
и дебелите дупета
на Фустанка и Сусамка
всеки път ги снимат в сянка
и изкарват ги красиви.
Феновете тяхни диви,
заблудени, неразбрани,
не за фенове призвани
величаят ги и славят,
хвалят ги и богославят.
Как не могат хора разни,
да разберат, че омразни
стават вече с тез хвалби
и изкарват ги звезди -
ей такива грозновати,
некадърни, простовати.Но къде не е така?
Ако не дадеш пара,
няма кой да те възхваля
да те люби, богославя!СОНЯ ГРЪЦКА

Пускам телевизия Планета
и какво да видят моите очета,
имаме си "нова" фолк певица,
май на любовта е жрица.
Жадна за пари и слава,
с нос голям се отличава!
Талантлива ли била,
но май след БМК,
в "Пайнера" се тя навря-
нахална и фуклива,
с красивите певици заядлива.
Организаторка и лидерка добра
е тя на групичка една
в Планета център София.
Там аплодисменти чака
с дрехите от хоремака.
Има публика голяма -
зарибени фенчета от мама.
Букли, рокли, бюстиета -
мода от 65-та!
С тези букли, грим в очите,
мила Сонче, кой преби те,
пияният от "Сряда вечерта"
или друг си ти избра?
Произношение тя няма,
но връзкарка е голяма.
С Кукос, с bruni са тандем.
Боже мой, мъжки харем!
Милата щом глас извие,
всеки гледа да се скрие,
вие кат вълчица бясна,
май за всички е опасна.
С красота на Носолина,
с наградите за миска се размина.
Да го кажа най накрая.
Искам да и пожелая-
"Мила моя русокоса,
къде си тръгнала боса?
За певица не ставаш,
нищо че пари даваш.
Я по добре замълчи,
повече не се мъчи.
Явно имаш хубав род,
но звезда във друг живот.

А ТОВА е мома Джена,
родена с късмет жена,
любимка е в Димитровград
на шефа си, на стар и млад!

Компа си е свършил яко работата в нослето на момето -Десислава, прекръстена от Пайнер на Джена с прякор-Джена крокодила.
Имитира Ивана, пее изключително САМО ЧАЛГА-ТИПИЧНА ЧАЛГА!ПЕСНИ
1.
Пее се с мелодията на песента -"Зимна песничка"-
"Над смълчаните полета, пеят весели звънчета...."

В сряда вечер приготви се,
на нослето наслади се,
тя го вре къде ли не, гърбавото си носле.
И с маслинката зелена,
Соня в роклята червена,
тя на кола се върти, клипът си орезили.

Пр:
Зън/4 мрън/4 мънка Димитричка
Зън/4мрън/4 подскача кат козичкаВ клипа "Sorry" две лесбийки
се целуват мръсотийки,
правят малките деца,
с нея пей компютъра.

Пр:
Зън/4 мрън/4 мънка Димитричка
Зън/4мрън/4 подскача кат козичка------------------------------------------------------
2.
Пее се с мелодията на песента-
"С червените ботушки потропва Дядо Мраз"С крачета хиксовидни,
с голямата глава,
със Живко се подмята
и с рунтава яка-
свищовската Елена-
най грозната жена,
певица просто кич,
не пее ама хич!Галена е триглава
ламя с такваз уста
и лакома презряла,
и силиконова.
На ромчетата малки,
любима е жена,
със нея правят свалки
дори в Испания.

----------------------------------------------------3.
Туй лошо момче не е хич добре,
мисли че всички попфолкпевици,
по него тичат и са юници.
Има една , само една
песен "Пиян"-не негова.
С гелове, душ, помади разни,
с маниери, с мечти празни,
Борко любим е на всички жени,
но и мъже го харесват дори.
Бемка си има-вляво е днес,
утре я гледаш вдясно и в стрес
всеки изпада слуша го как,
глезе се мазно, не пее в такт.
Виж ,македонското може да пее
и с това трябва да се гордее.
Борис Дали певец-певец, мъж, нали,
цял ден "Планета" клипа му върти.

НА ЕКСТРА НИНА

Кой акъла взе ти Нина?
Имаш мозък ти за трима.
Ясно е,че много спориш,
но трябва яко да се бориш.
Знай фолклора побеждава
нищо че пари не дава,
нито обич, нито слава.
А пък Глория горката
си посегна на ребрата!
Поп фолк в "Пайнер" не вирее,
диско, техно, рап се пее,
конкуренция на попа,
а защо не и на секс шопа.
Певици с ..ци силикони,
правят се на примадони
и горко на тез душици,
дето немат яки ..ци!::SiNaY::.
на тебе, копеле, проклето,
ще ти посиня дупето!
Ти и таз namina
дето се ... за трима
грешни пари взимате
и ме провокирате.
Кой ви изпрати и плаща?
Кой с мен се захваща?
Мисля че знам го добре,
кърджалийско прасе.
Твойте силиконови кранти,
с крака изкривени панти,
не могат и грам да пеят,
а тръгнали да се смеят,
на естествената красота,
крадете на секирата мисълта!


Последната промяна е направена от секирата на Сря 31 Дек - 1:32; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: ДУША   Съб 13 Дек - 22:22

ЕДНА ДУША

Пропита с горест и тъга,
ридае моята душа
и дни щастливи, обич свята,
душата ми с надежда чака.
Намира начин да прости,
намира сили за мечти,
понася болка и тъга
и пак е силно влюбена.
Тя пърха,като малка птичка,
понякога е и самичка,
простори, нови върхове,
достига с своите криле.
Звезди далечни тя не гони,
живей с природните закони,
духовна сила я крепи
и бори се със сили зли.
Но с обич истинска,голяма,
красива и любов призвана,
кой може да я стопли днес?
Душа достойна, с доблест, с чест.


Коментари
1. deili - Истинско е
12.12 21:12
Много е хубаво
2. sekirata - Благодаря, мое си е , гордея се с това!
12.12 23:02
deili - Истинско е
Много е хубаво

Благодаря! Истинска искам да бъда и аз, а не да се кипря със стихосбирки, с крадени мисли, идеи, теми и термини.
Пример-"Душата ми -дърво обрулено..."
....."Душата ми е стон....."
Какво нещо е ,когато се събере от най хубавото на най добрите наши стари известни поети, пък и от някои неизвистни ,като мене,
и се скърпи от съвременна поетеса стих наречен-нейн.....и то не един такъв?! Нямам думи!
Наистина малцинствата в България си играят, подиграват се с нашата реч, език и култура!

"Душата ми -дърво обрулено
от гаснещ огън светлина
във облаци небе забулено
горчива хапка самота.

Душата ми кълбо от истини
изплели моята съдба,
разпъната на кръст от мислите,
прашинка от безкрайността.

Душата ми -цял свят във нищото-
изпразване, но пак душа,
кажи ми кака да я разлистя пак,
когато в стих се тя изля."

Браво ! Това е върховна степен стихоплетство и скалъпване от тук там , та дори и от моите стихове е взето, а някои тук ме обиждат ,че аз стихоплетствам.
Госпожо небългарска поетесо, не те ли е срам, че прозира НАЙ ВЕЧЕ чужд стил в повечето от творбите ти, особено в най новите?
----------------------------------------------------------
За сведение на тези ,които не знаят-моят прякор сред поетесите е -"душата"
Попитайте -марико от Смолян , която ме покани едно време в изворите точка ком, а след това ме замразиха , а то какаво била работата....пак есен
била в играта!
Ей, разни родопчанки -крадливи помакини и турчанки......
Господ е Българин! Запомнете го!
3. sekirata - *
12.12 23:48
3. lidis - последен мой коментар в блога
23:23

Проклет да е човек
душата що краде !
И нивга да не види век,
ни свое си дете !
В блог беге е мода
днес да се краде !
Крадът се снимки,
крадът се стихове
И се издават като "свои"
чужди стихозбирки!
А на балкански шефове
се правят циганьорски свирки !
Във блога царстват поетеси ,
полтици и шугави метреси-
крадливи свраки с интереси
Проклинам ви сган циганска ,крадлива !
"Интелигентни" смръдли ,паплач дива !
От собствената си душа крадете
Нещастници, щом сами не можете
изкуство да дадете - Крадете !
От мен проклети останете !
Че то до време се краде !
И идва време да се мре !
Това го знае и дете !

Благодаря секира ! Само ти беше точна с мен !
4. sekirata - *
12.12 23:51
3. lidis - последен мой коментар в блога

Благодаря!
Тук му беше мястото мисляДУШАТА МИ...

Отрова!
По добре отрова ми налей,
отколкото туй вино да се лей.
Разливай и наливай.
Промивай мозъка, душата ми.
Отмивай спомени човешки,
мои грешки.
Срещи.
Нощи зловещи.
Любовници горещи.
Запали им свещи.
Или по добре във ада ги прати.
Душата ми спаси.
В църква ти иди.
На бога за мен се моли.
За свободата на духа.
За вярата, борбата.
За любовта прокълната.
И запомни.
Душата на човека,
не е за един, два века.
На земята и във ада.
На небето и във рая.
Във безкрайността.
Остава жива тя.
Тя!
Човешката душа!Коментари
1. kleopatrasv - Поздрави , чудесно е !
12.12 22:55
Разтреперах се от вълнение , поздравления !
2. sekirata -
12.12 23:06
kleopatrasv - Поздрави , чудесно е !
Разтреперах се от вълнение , поздравления !

Това си е типичен мой, секирски стил -нема Яворов, нема дакота, нема.....както при онази .... - плесен
3. ivesa - Впечатлена съм
12.12 23:28
Впечатли ме дълбокото познаване на душата.
Поздрави за чудесното проникновение в стихотворение!))
4. sekirata - Поздрав и на теб!
12.12 23:54
ivesa - Впечатлена съм
Впечатли ме дълбокото познаване на душата.
Поздрави за чудесното проникновение в стихотворение!))

http://sekirata.blog.bg/photos/2494/r_1107635994_DSC_0447_sm.jpg
Благодаря!

5. vishnichka - Амин!
09:01
Много силно е посланието , права си...
Благодаря!
6. kiarasoto - ОГЪНЯТ ГОРИ
09:54
"ТОВА,КОЕТО НЕ НИ УБИВА НИ ПРАВИ СИЛНИ!"

ДУШАТА МИ...

Крадат ми от съня, покоя,
крадат и от душата моя,
стрели горящи в мен забиха,
името човешко измърсиха -
зли хора, поганци, душмани,
роми, турци, християни,
крадат и тъпчат мойто слово,
получават всичко наготово.
Къде е Бог,къде е истината блага?
Защо на чуждото се днес посяга?
Кой в душите бедни рови,
с отрова мене и душата трови?
Кога ще спре таз погания?
Възмездие ще има ли за тия?
Истината трябва да царува,
за правда душата ми бленува!Коментари
1. voinov50 - Успокой се мила....
12:08
Ще дойдат слънчени дни!
Поздрав!
Изтрий
2. sekirata -
12:12
voinov50 - Успокой се мила....
Ще дойдат слънчени дни!


......ако до тогаз сме живи!
Поздрав!
Редактирай | Изтрий
3. innko - Спри да поместваш в този сайт
13:23
Явно модераторите и админите тук не разбират от поезия и са дали правата на една групичка поети и поетеси ,които върлуват из целия блог . Не се ядосвай. За себе си пиши и ги съхранявай. Душата ти не могат да вземат,тя си е твоя.
Изтрий
4. sekirata - Здравей!
13:40
innko - Спри да поместваш в този сайт
Явно модераторите и админите тук не разбират от поезия и са дали правата на една групичка поети и поетеси ,които върлуват из целия блог . Не се ядосвай. За себе си пиши и ги съхранявай. Душата ти не могат да вземат,тя си е твоя.

Ще помисля, ще обмисля и ....ще реша!
Повече не ще греша, на никой вяра!
Редактирай | Изтрий
5. zaw12929 - Скъпа
14:08
Прекрасно, както винаги.
Изтрий
6. vivon - ))
15:23
Аз съм с теб. Тази откачалка Злата е много заблудена, не схвана ,че я подигравам. Нейното наистина е хоби, да събира и преправя чужди стихове.По добрата си ти, това ги дразни.
Гледай себе си и отрежи мазниците.
Изтрий
7. sekirata - Благодаря!
17:14
zaw12929 - Скъпа
Прекрасно, както винаги.

Благодаря ти, мила! Ето никовете -ЛИЦЕМЕРИ!
С единият си ник плюят, а с другия си хвалят едно и също лице. Това е пълна отврат. Направо ще повърна, гнуся се от такива хора и такова поведение -двулично меко казано.
На тези, които сега се мажат на Злата, пожелавам
в тяхната къща същото, което ми сервират на мен, а то е кражба, измама и лъжа!

ЩЕ ви запомня уверявам, с отвращение към лицемерието ви оставам! Дори още да станете, за мене сте
НИКОВЕ, НЕ ХОРА, НЕ ЧОВЕЦИ...
МАЙНАТА ВИ ФЕСОВЕ, ГЕВРЕЦИ....

cefulesteven
avangardi
wonder
krassko
glarus
inamay
vishnichka
letisi
bojank
enjoy6
martiniki
libertybell
compassion
vmir
iliada
viki11
ivesa
bizcocho
anlov
rummi
ninaantonova
deili
victoriavselena

Не мога да си простя, че на някои от тези хора повярвах.Ето И затова в много сайтове НЕ приемам, като опция интернет приятелството.
Крадли всичките сте вий и крадльовци женкари!
Господ всичко види, няма да забрави.....
Цяла мафия сте, глутница свирепа,
не, всъщност МИРИЗЛИВИ СТЕ ПРАСЕТА!
Лека ви пръст!
Редактирай | Изтрий
8. sekirata - Благодаря!
17:31
vivon - ))
Аз съм с теб. Тази откачалка Злата е много заблудена, не схвана ,че я подигравам. Нейното наистина е хоби, да събира и преправя чужди стихове.По добрата си ти, това ги дразни.
Гледай себе си и отрежи мазниците.

...назад се не обръщам,
от таквиз повърщам!
Те са като нея,
да ги подмина смея!

Златка-помакиня мазна
или туркиня е омразна?
Но българка не е ,
краде чужди стихове.
Лоша съм била,
но не съм ***,
като тях в леглото,
даже и в стихото!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: ДУШИ   Сря 31 Дек - 1:23

СПРИ ГИ, ГОСПОДИ!

Зверове нападат ме в нощта,
аз се боря с тях, крещя,
няма кой да чуе моя вик,
да ми подаде оръжие, щик.
Те нападат ме с охота,
разпъват ме на кръст Голгота,
а в мен боли, душата стяга,
това на Дявола приляга.
Къде е моят Господ Бог,
да ми помогне, да ги спре,
защо ме гледаш с поглед строг,
спри тези гладни зверове?!Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: ДУШИ   Сря 31 Дек - 1:27

РОЖДЕСТВО

Днес леко сняг забръска,
сърцето ми се пръска,
от щастие немея,
красива съм, лудея,
душата ми богата,
гореща и сърцата
е празнична и мила,
добра , разговорлива.
Снежинки бели, чисти,
в очите ми лъчисти
се отразяват, пеят,
ангели се смеят.
Бог отвисоко гледа,
любимите си чеда.http://www.youtube.com/watch?v=Xaz3hiX1eqA
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: ДУШИ   Сря 31 Дек - 1:29

СНЕЖНА ИЛЮЗИЯ

Снежко вън забръска,
вятър фучи, съска,
трима сме в снега
с замръзнали сърца.
Но усмивка грее
на лицата снежни,
за радост копнеем,
и за ласки нежни.
Снегът ще стопим,
сърца ще стоплим,
но любов човешка
нужна ни е.Смешка.
Кой кого обича
в този леден свят,
кой сърца обрича
на студ и на глад?


Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: ДУШИ   Сря 31 Дек - 1:42

ЕДНА ДУША

-Изгубена си в нощта. Студено е.
Очите ти казват повече от думите. Нуждаеш се от мен, нали? Животът не е такъв,
какъвто изглежда. Спри да живееш в мечтите, самотна, топла душа, в този свят студен. Късно е. Ела. Да се махаме от тук.
-Млъкни! Замълчи!
Гласът продължаваше да говори. Тя го чуваше, не виждаше никой, но глас имаше. Откъде идваше -не знаеше, не искаше и да знае.
-Изгубена си в нощта, без желание за борба.
-Не, не е вярно! Аз съм тук и знам защо съм жива. Намерих се.
-Студено е, казах ти. Трябва да се махаме от тук.
-Къде? Тук ми е добре. Жива съм. Харесва ми.
-Всички, те, идват да те вземат. Няма да те намерят. Никой няма да те намери. Ти си тук и те няма.
Ела, тръгни с мен.Там...там ни чакат. Аз съм до теб, ние сме заедно. Подай ръка и тръгни с мен. Остави, забрави... Тук всичко е същото.Там, за там с мен тръгни.
-Няма ли да млъкнеш, глас проклет? Аз имам глас -силен, имам смях -звучен, имам усмивка -цветна, имам поглед -лъчист, имам....тук всичко имам. Имам....мечти.
-Спри да живееш в мечтите! Казах ти. Не лети. Няма къде, няма
с кого, нямаш с какво. Порязана си.
Не, не съм! Имам душа, все още я имам -моята. Тя може да говори, тя може да лети, тя, тя .....Не я давам!
-Не, нямаш! Ти си за себе си и за всички. Късно е. Ела. Стегни се. Трябва да се махаме от тук.
-Остави ме на мира! Махни се! Не искам.....Никъде няма да
ходя! Ще летя пак и пак -без крила, с моята, с моята бедна душа. Имам я. Все още я имам. Никъде не искам да......ходя.
Нощта -погълна я. Останаха следи,
които водеха някъде далече. Къде? Никой не знаеше.[/size]
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: секирата се защитава, жупел вярна и остава!   Пет 2 Яну - 14:47

sekirata СЕ ЗАЩИТАВА, jupel ВЯРНА И ОСТАВА

ГОЛЕМИ ЦИРКОВЕ В НАШИЯТ БЪЛГАРСКИ ИНТЕРНЕТ !
02:54 -2009
Току що ми изтрихa стиховете в сайта ми -http://cekupama.hit.bg.

Не искам повече да си губя времето така. Ще имам в най скоро време нов сайт и никой няма да знае къде ще е и наименованието му. Няма да има нищо общo със секирата и Анита. Мисля ,че злобарите това ги устройва. Пак ще привличам хората, защото знам КАКВО И КАК ДА ГО ПОДНЕСА.
Поне това трябваше да разберат тези СУХАРИ , които вечно ми пречат и ме трият. Не можете да ме спрете -ясна ли съм? И без вас ще съмне.Отрязах доста хора дори от най близките си, та за Вас ще ми пука! Ще спя спокойно да знаете, защото знам че ще имам ТРЕТИ САЙТ след един унищожен и втори полу.....
esen защо си излъгала в писмо дъщеря ми,че си в болница, а си тук и дотягаш с писма на мои приятели от блога, при това мъже, и то какви само?!

След този ми стих тук при опит да го вкарам в сайта си ми изтриха стиховете в сайта- http://cekupama.hit.bg
Това ми е втори сайт вече.
Покушение!
Нямам думи!
Такава злоба няма и сред нас учителите
каквато е в интернета.
Това ли е бълг. интернтет?
Определени групи дрогирани хлапета и пияни мъже уж поети със заляни поетеси хакерстват?!

Мислила съм по въпроса и ще стигна до становището,че това е намек меко казано да си поръчам платен личен сайт ,както Хипо например давал по 600 лева за личен сайт.
Бреййййй......!
http://www.cekupama.hit.bg/index.files/ ... grafia.htm


Продължава се с манипулиране на блога ми http://sekirata.blog.bg
Сравнете сами новото и старото, и вижте къде са изтрити постовете ми за esen -Злата и не само за нея...Как са преправяни линкове и заключвани... Нямам думи.Тази жена,leif,comfy и още няколко уж човешки същества си правят в blog.bg каквото си поискат. Злата наистина е царица в този блог. Кого държи в ръцете си, админа или някой, който му нарежда? Отвратена съм, а тича да ме заплашва със съд и да се прави на светица, тя -крадливата връзкарка и лицемерка!!!
sekirata СЕ ЗАЩИТАВА, jupel ВЯРНА И ОСТАВА
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=174539
СЕКИРА СЪМ ЖЕЛЯЗНА, СТОМАНЕНА
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=157109
НЕ СЪМ РАЗБРАНА ПРАВИЛНО
Това тук не е реклама,
Нито на мене, нито на дъщеря ми.
Да го разбира кой както иска,
на мен не ми пука.
Тук съм само за развлечение и приятелства.
Пиша, творя за удоволствие , не за слава!

МОЛЯ ЗА ВНИМАНИЕ И ОТЗИВЧИВОСТ!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=172405

ЗАКРИВА ЛИ СЕ БЛОГ БЕЗ НИТО ЕДИН ОТРИЦАТЕЛЕН КОМЕНТАР?
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=173259http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=173260http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=173261
ХОРАТА ОБЯВИЛИ ВОЙНА НА sekirata , на jupel
Докога?
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=8919
Защо?Докога?
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=90236
Зайченцето бяло в порнофилм играло
http://cekupa.blog.bg/viewpost.php?id=4571
Име:
пейка пайнерова
Професия:
Дърта чалгарка
Интереси:
ми чалга бре чадо мое
Този профил бе съдаден тук с разрешение на админите и то с ник на кирилица още като се регистрирах в началото -
парираха ме, опитаха се и ...

Слушай, злобна лидерко esen и ти предателко lara !
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=91985
Какво ли не се прави в днешно време за слава и пари, esen, нали?
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=139491
Чак до Плевен стигна баба Злата на Анита за кирливата заплата!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=137654
Браво на сайта!!! И на есен -великата комбинаторка и манипулаторка!
http://justdenny393 -бивша моя ученичка,знаменоска на училището, която изпълнява чужди поръчки срещу мен,дори са и скрили снимката...?!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=108565
Пак проблем -два?!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=53459
Ще се стреляме ли с теб, кога, в Кайлъка или на Панорамата?
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=171219
Стихото на alidora на секирата през кръгозора
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=38353
alidora,alidora -аз не съм ти леля Дора!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=36896
аli+dora=на българката позора!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=36888
Дали това пък не е двойникът на кетбалоо или още някой ЛУД-----така не става, главo празноглава!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=82440
Хитра Шуменска лисичка, се представя за сърничка!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=39244
"За криво колело прав път няма"
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=39083
Мазно се усмихваш, anabella!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=150393
Мокра на сухо
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=80004
БОРБАТА НА ЕДНА СЕКИРА, КОЯТО НЯКОИ НЕРВИРА
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=71698
Анита или sekirata пречи -толкова ли известна стана?!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=142302
Спрете се или Господ ще ви спре ......
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=92793
НЕЕЕ ! НЕ ИСКАМ !
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=118255
За робиня не ставам, вярна на себе си оставам
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=166814
Огледал се Илия..... пак в тия!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=75552
Играете си с мене и трудът ми, но ......всичко с времето си!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=101777
Зараза сайта прихвана, донесе я делиормана!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=86247
На тебе посветено, за други старци забранено!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=131853
Стоп! Спрете се! Замразете се! Вие сте най добрите! Това искахте да чуете НЯКОИ, нали? Благодаря за "любовта" ви!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=74580
Не бих нахлула в чужда къща
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=152699
"РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!" Злото и чуждото побеждават...Защо?!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=128228
ПРОТЕСТ
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=118255
кой тук повтори адреса от "НЕЕЕ ! НЕ ИСКАМ ! " и кога успя?
Нима сте вий от Превен?
Ето този истинският, който сте изтрили-
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=114179
Сайта "Откровения" краде чужди мнения!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=36880
Отзвук
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=33700
ЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ ПУСТИТЕ ПАРИ И СЛАВА!
СВЕСТЕТЕ СЕ, САМО СЪС ПАРИ И ВЛАСТ НЕ СТАВА!

ПАРИ ПАРИ ПАРИ
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=94911
БОРБАТА НА ЕДНА СЕКИРА, КОЯТО НЯКОИ НЕРВИРА....
И ПРЕЧИ НА.....НАЙ ДОБРИТЕ, НАЙ КРАСИВИТЕ,ТАЛАНТЛИВИТЕ, НАЙ, НАЙ....))О,БОЖЕ....!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: ДУШИ   Пет 2 Яну - 14:49

sekirata СЕ ЗАЩИТАВА, jupel ВЯРНА И ОСТАВА

ГОЛЕМИ ЦИРКОВЕ В НАШИЯТ БЪЛГАРСКИ ИНТЕРНЕТ !
02:54 -2009
Току що ми изтрихa стиховете в сайта ми -http://cekupama.hit.bg.

Не искам повече да си губя времето така. Ще имам в най скоро време нов сайт и никой няма да знае къде ще е и наименованието му. Няма да има нищо общo със секирата и Анита. Мисля ,че злобарите това ги устройва. Пак ще привличам хората, защото знам КАКВО И КАК ДА ГО ПОДНЕСА.
Поне това трябваше да разберат тези СУХАРИ , които вечно ми пречат и ме трият. Не можете да ме спрете -ясна ли съм? И без вас ще съмне.Отрязах доста хора дори от най близките си, та за Вас ще ми пука! Ще спя спокойно да знаете, защото знам че ще имам ТРЕТИ САЙТ след един унищожен и втори полу.....
esen защо си излъгала в писмо дъщеря ми,че си в болница, а си тук и дотягаш с писма на мои приятели от блога, при това мъже, и то какви само?!

След този ми стих тук при опит да го вкарам в сайта си ми изтриха стиховете в сайта- http://cekupama.hit.bg
Това ми е втори сайт вече.
Покушение!
Нямам думи!
Такава злоба няма и сред нас учителите
каквато е в интернета.
Това ли е бълг. интернтет?
Определени групи дрогирани хлапета и пияни мъже уж поети със заляни поетеси хакерстват?!

Мислила съм по въпроса и ще стигна до становището,че това е намек меко казано да си поръчам платен личен сайт ,както Хипо например давал по 600 лева за личен сайт.
Бреййййй......!
http://www.cekupama.hit.bg/index.files/ ... grafia.htm


Продължава се с манипулиране на блога ми http://sekirata.blog.bg
Сравнете сами новото и старото, и вижте къде са изтрити постовете ми за esen -Злата и не само за нея...Как са преправяни линкове и заключвани... Нямам думи.Тази жена,leif,comfy и още няколко уж човешки същества си правят в blog.bg каквото си поискат. Злата наистина е царица в този блог. Кого държи в ръцете си, админа или някой, който му нарежда? Отвратена съм, а тича да ме заплашва със съд и да се прави на светица, тя -крадливата връзкарка и лицемерка!!!
sekirata СЕ ЗАЩИТАВА, jupel ВЯРНА И ОСТАВА
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=174539
СЕКИРА СЪМ ЖЕЛЯЗНА, СТОМАНЕНА
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=157109
НЕ СЪМ РАЗБРАНА ПРАВИЛНО
Това тук не е реклама,
Нито на мене, нито на дъщеря ми.
Да го разбира кой както иска,
на мен не ми пука.
Тук съм само за развлечение и приятелства.
Пиша, творя за удоволствие , не за слава!

МОЛЯ ЗА ВНИМАНИЕ И ОТЗИВЧИВОСТ!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=172405

ЗАКРИВА ЛИ СЕ БЛОГ БЕЗ НИТО ЕДИН ОТРИЦАТЕЛЕН КОМЕНТАР?
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=173259http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=173260http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=173261
ХОРАТА ОБЯВИЛИ ВОЙНА НА sekirata , на jupel
Докога?
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=8919
Защо?Докога?
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=90236
Зайченцето бяло в порнофилм играло
http://cekupa.blog.bg/viewpost.php?id=4571
Име:
пейка пайнерова
Професия:
Дърта чалгарка
Интереси:
ми чалга бре чадо мое
Този профил бе съдаден тук с разрешение на админите и то с ник на кирилица още като се регистрирах в началото -
парираха ме, опитаха се и ...

Слушай, злобна лидерко esen и ти предателко lara !
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=91985
Какво ли не се прави в днешно време за слава и пари, esen, нали?
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=139491
Чак до Плевен стигна баба Злата на Анита за кирливата заплата!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=137654
Браво на сайта!!! И на есен -великата комбинаторка и манипулаторка!
http://justdenny393 -бивша моя ученичка,знаменоска на училището, която изпълнява чужди поръчки срещу мен,дори са и скрили снимката...?!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=108565
Пак проблем -два?!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=53459
Ще се стреляме ли с теб, кога, в Кайлъка или на Панорамата?
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=171219
Стихото на alidora на секирата през кръгозора
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=38353
alidora,alidora -аз не съм ти леля Дора!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=36896
аli+dora=на българката позора!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=36888
Дали това пък не е двойникът на кетбалоо или още някой ЛУД-----така не става, главo празноглава!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=82440
Хитра Шуменска лисичка, се представя за сърничка!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=39244
"За криво колело прав път няма"
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=39083
Мазно се усмихваш, anabella!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=150393
Мокра на сухо
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=80004
БОРБАТА НА ЕДНА СЕКИРА, КОЯТО НЯКОИ НЕРВИРА
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=71698
Анита или sekirata пречи -толкова ли известна стана?!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=142302
Спрете се или Господ ще ви спре ......
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=92793
НЕЕЕ ! НЕ ИСКАМ !
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=118255
За робиня не ставам, вярна на себе си оставам
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=166814
Огледал се Илия..... пак в тия!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=75552
Играете си с мене и трудът ми, но ......всичко с времето си!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=101777
Зараза сайта прихвана, донесе я делиормана!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=86247
На тебе посветено, за други старци забранено!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=131853
Стоп! Спрете се! Замразете се! Вие сте най добрите! Това искахте да чуете НЯКОИ, нали? Благодаря за "любовта" ви!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=74580
Не бих нахлула в чужда къща
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=152699
"РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!" Злото и чуждото побеждават...Защо?!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=128228
ПРОТЕСТ
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=118255
кой тук повтори адреса от "НЕЕЕ ! НЕ ИСКАМ ! " и кога успя?
Нима сте вий от Превен?
Ето този истинският, който сте изтрили-
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=114179
Сайта "Откровения" краде чужди мнения!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=36880
Отзвук
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=33700
ЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ ПУСТИТЕ ПАРИ И СЛАВА!
СВЕСТЕТЕ СЕ, САМО СЪС ПАРИ И ВЛАСТ НЕ СТАВА!

ПАРИ ПАРИ ПАРИ
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=94911
БОРБАТА НА ЕДНА СЕКИРА, КОЯТО НЯКОИ НЕРВИРА....
И ПРЕЧИ НА.....НАЙ ДОБРИТЕ, НАЙ КРАСИВИТЕ,ТАЛАНТЛИВИТЕ, НАЙ, НАЙ....))О,БОЖЕ....!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: Защо не мога,както досега да пускам снимки тук от explorer?!   Пет 2 Яну - 14:51

Защо не мога,
както досега да пускам снимки тук от explorer?!

КОМЕНТАРИ

1. bizcocho - Za6toto imam slabi poznaniq otn...
19.03 22:45
Za6toto imam slabi poznaniq otnosno hakerstvo i kakvato i da bilo namesa v neta, neznam dali si prava,no ako si-tova e takava nizost za koqto ne bih mogla da namerq dumi!
2. sekirata - Когато фактите говорят и боговете мълчат
19.03 23:19
Za6toto imam slabi poznaniq otnosno hakerstvo i kakvato i da bilo namesa v neta, neznam dali si prava,no ako si-tova e takava nizost za koqto ne bih mogla da namerq dumi!
от:bizcocho
Нямам думи, мила,
такава простотия не съм срещала дори в http://planeta.tv
Методите и триковете са същите ,каквито ми прилагаха там, но аз спрях да пиша защото Полина ме помоли, а не че онези там друсани хлапетии са ме изплашили.Компа ми бяха потрошили...какво знаеш ти, но тук ми се струва,че има и вече го знам със сигурност-че има и възрастни ,които ги поддучват.Това е низост, голяма мерзавщина!
Красива нощ!
3. feri - MAINI GI
21.03 13:34
VIDQH KOLKO MNOGO SI PISALA I ZASHTO?ZASHTO IM OBQSNQVASH?TE SI GO ZNAQT AMI NE IM IZNASQ.SHTE GI NAPCUVAM I AZ NAKRAQ.
ZA TEBE CELUVCHICI I SE STEGNI.
4. me4oran - Не можеш ги спря
22.03 13:02
това са друсани хлапетии.Сякаш ги не знаеш.В къщи не смеят,а в интернета и в училище никой няма право да им забрани.То ще се чуе тяхната.....
5. sekirata - Има кой да ги спре.......един ден. Но ще е твърде късно!
23.03 12:19
Не можеш ги спря
това са друсани хлапетии.Сякаш ги не знаеш.В къщи не смеят,а в интернета и в училище никой няма право да им забрани.То ще се чуе тяхната.....
от:me4oran
Знам, виждам , разбирам,
но родителите не разбирам.....
Един ден ще плачат , ще се каят
кои виновни са добре го знаят!
Прегръдка, приятел!
6. sekirata - Кой каквото прави, за себе си го прави
24.03 11:25
MAINI GI
VIDQH KOLKO MNOGO SI PISALA I ZASHTO?ZASHTO IM OBQSNQVASH?TE SI GO ZNAQT AMI NE IM IZNASQ.SHTE GI NAPCUVAM I AZ NAKRAQ.
ZA TEBE CELUVCHICI I SE STEGNI.
от:feri
Целувки и за теб!
7. sekirata - :((
24.03 11:26
Това е част от мойта болка,
споделена в интернета,
училищата днес са пълни
със дрогирани хлапета!
Налитат ми на бой дори
със интриги провокират,
и пращат майки и бащи,
кожата ми да съдират!
Директорите се продават,
за местата свои-"славни",
на постовете си остават
и мислят се за Богу равни!
Лъжа , корупция цари
и болест страшна ни мори,
мачкани, а някои бити
и всички истини покрити!
На огън жарък ме пекат,
но себе си ще опекат,
не дават да политизирам,
със туй най много ги нервирам.
Не ща такива ученици
със учебници мекици,
със гримове и червила
и със оскъдни облекла!
Имат само те права,
а нашето е теглила!
Падам, ставам и пак падам,
на себе си вярна оставам!
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=174539
http://cekupama.free.bg/cgi-php/phpbb2/ ... m.php?f=11
8. sekirata -
17:12
Радослава, скучно ли ти стана в радиосигнал и планета.тв?!
http://radoslava29.blog.bg/
Нахално момиче...цял пост за нея и фалшивото и фенство с Полина и пак се вре...
http://zazz.bg/play:76be1742
9. sekirata - Къде са ми многото коментари в този ми пост?
17:19
Ако това го правят
хора от блогове, сайтове , в които не пиша по една или друга причина, в които съм спряла да пиша или са ме спрели, ТОГАВА ЗА КАКВА ЧОВЕЩИНА ДА ГОВОРИМ, ЗА КАКВО ЦИВИЛИЗОВАНО И ДЕМОКРАТИЧНО ОБЩЕСТВО, ЗА КАКВА КУЛТУРА, ИЗКУСТВО, ПОЕЗИЯ,ПРОЗА....
ИЗОБЩО ЗА ЧОВЕЦИ ЛИ ГОВОРИМ?!
http://beer2beer.blog.bg/profile.php
http://sekirata.blog.bg/viewpost.php?id=168670
10.ХИПО -админът на hulite.net е казал,
че си правят майтап с мене в интернета-
той нареждал.
Кой е той ?
Този старец със пожълтели зъби-
никакъв мъж, камо ли поет!
--------------------------------------
ИСКАМ ДА ЗНАЕТЕ КАКВИ НЕЧОВЕШКИ УСИЛИЯ МИ КОСТВА ДА РЕДАКТИРАМ ТОЗИ СИ ПОСT,
да помествам изобщо в http://sekirata.blog.bg . И сега този ми пост е нов, всичко проверено докато пак тези някои влезнат в блога ми и трият.
Намесен е дори синът ми.Нали работи в Хасково, колега е на приятелка на Злата. Той зависи от работодателите си там, а Злата е работила с шефовете му в община Хасково доскоро. Компютърът е негов все пак и познайте....Златка не спира да пише писма И на Полина и да я настройва срещу мене....И не само тя. Като прибавим и намесата на Хипо и други админи и модове,хакери ,на които се плаща да ме тормозят по този начин..ето докъде се стигна.... Аз все още не съм се отказала да пускам творбите си тук,но ми коства много нерви и време. Ще гледам да ги пускам от чужд компютър.Дотам я стигнахме.Не мога да позная този компютър,с който нямах чак такива проблеми.Не мога да позная и децата си. Тези, които им дават работа, пари, ги държат в ръцете си ,а аз съм вече....аут! Аз съм една бедна учителка И не съм съгласна с много неща, които правят,НО нямам право на глас -отгледах ги и толкоз!Те са самостоятелни откакто напуснаха Плевен. Искам да изкажа огорчението си от всички тези, които влияят на децата ми по един или друг начин, които ги манипулират единствено с цел ДА МИ ОТМЪСТЯТ.
Господ нека реши кой какво да получи: фирмата на Полина,репортери, журналисти,колежки нейни,приятелки поддучени, мъже използвачи ,Злата и тези от работата на сина ми, снахата под ръководството на майка си, които скриха годежа на сина ми, а сестра и тук пише в сайта ми -"дано умреш",приятелите на сина ми, които по нищо не се отличават от тези на баща му,които на времето ни разведоха.
Аз запазвам себе си.....ЗАВИНАГИ !
Няма да се променя с риск дори сама да остана!
Правех само добро, Бог ми е свидетел.
От някои не съм разбрана, но заради тях друг път няма да хвана!
Автор: sekirata Категория: Изкуство
Прочетен: 424 Коментари: 0
-------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------
По добре в устата отколкото в краката
innko - Честита да е Новата 2009 година!
На много хора си в устата, затова ти пожелавам това, което гледам никой не ти го пожела, а то е олимпийско спокойствие. Постарай се, за да си здрава, което е най важното.Мир и спокойствие!
Наблюдавам и установявам и тази година тактиката е същата. Там където sekirata покаже, че се сближава с даден профил след време този профил Я ЗАБРАВЯ дори за празниците. Проводникът е esen -ласкателката .Никой не може да устои на комплиментите и и
"нежностите" За мъжете го разбирам, но за жените не ми е много ясно?! Две жени-ника, почти се отказаха от мене след агитации и включването им в красациите-така сториха и с моята Здравка ,която избяга от този блог достойно не манипулирана и никога не е била приятелка на есен-това есен си го измисля.И сега поддържам близки отношения със Здравка -az1961 половината и ник взет за заглавие на стихосбирката на есен, а в един сайт направо са и взели целия ник -azz и то от модератор.Забележете сами..там където съм пускала коментари, а аз пускам много по малко от есен по простата причина че нямам нейното свободно време и че знам, че след време ще ми се спре контакта с даденият потребител или ще го манипулират.Та там където аз първа пускам след мене като ракета дохвърчава есен и пуска супер
"влюбен" коментар -направо като маргарин на филийка се маже.Но българите обичат да бъдат хвалени, да бъдат затрупвани с ласкателства и комплименти.Знаят ,че е менте ,но им прави кеф.Затова сме я втасали в България-всичко ни е МЕНТЕ!
Другият вариант е ,че технически ми се спират коментарите ДО МЕН! Затруднено се влиза в блога ми, което е напълно възможно при този рекет над мен в интернета . Имам много пари, милиони , защото съм майка на Полина ли? Аз ако имах щях да нагуша тези в Димитровград да направят Полина голямата звезда -всички знаят как се става голяма звезда в България! Та така имала съм много пари и трябва да ги давам за сайтове и блогове...оле...простотийка!
НА ТЕЗИ НЯКОИ ПОЖЕЛАВАМ МОИТЕ ПАРИ!


Последната промяна е направена от секирата на Пет 2 Яну - 15:02; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: ТЯ   Пет 2 Яну - 14:56

ТЯ

Била различна, не безлична,
обичала да пее, да твори,
красива не, но симпатична,
летяла с птиците дори.
Тя имала свой начин
на разбиране, живот,
обичала по свой начин
хората и Господ Бог
и разсъждавала различно,
и грешки правила, но лично
понасяла товар голям,
за някои била Тарзан.
Била белязана от Бога,
била прилежна, умна ,строга
и дарба имала една,
да пише и реди слова.
Глас имала и то какъв
и борела се тя до кръв
със злобата и завистта,
със суетата, пошлостта.
Била трудна, неразбрана,
от някои жена презряна,
била силна, волева,
със умна, но твърда глава.
В очите всичко казвала
и приказки разказвала,
но имала и грях-
била жена без страх.
Изплащала греха
на своите деди,
обичала България.
Нима с това вреди?
Тя не била расистка,
а просто патриот,
до смърт, до болка чиста,
вярна на свой народ.
Била жена пряма,
търсена, желана,
страстна , но опасна,
жена силна, властна.
Не била лисица
жена, нито вдовица
тъжна и печална.
Не била брутална.
Истинска, реална,
омайна, лъчезарна,
имала си чар,
жена с Божи дар.
Но пречела горката
със свойто аз, самата
се чудела защо,
какво е туй нещо
да я изкарват луда?!
Каква е таз заблуда?
Да я преценяват,
хора непознати
и неосъзнати,
интриганти жалки
да си правят свалки,
да се подиграват,
без срам и мярка днес,
туй са хора жалки,
без съвест и чест!


http://www.youtube.com/watch?v=r0KDznFhs5I&feature=related

Коментари
1. shineout - ...
31.12.2008 23:15
Дано е такава и днес. България има нужда от нея
2. sekirata - http://www.youtube.com/watch?v=A3i5ClH9e4E
31.12.2008 23:25
Вижте докъде "българи" докараха този велик БЪЛГАРИН -Капитан Петко Войвода!
Изядоха го плъховете в подземията след освобождението-той който си даде здравето и живота за нас , за България. При Дякона не е ли същото? Турците-тази сган миризлива обичаха и уважаваха повече от българите тези двама
истински БЪЛГАРИ!
Ха, познайте КОИ СА БЪЛГАРИ И СРЕЩАТ ЛИ СЕ ОЩЕ В БЪЛГАРИЯ?
ХАЙДЕ ДА ВИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА ГОДИНА
НАРОДЕ МОЙ И ТИ.... ПРЕДАТЕЛСКА ГАДИНА!
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !
3. tota - Честита Новата 2009 година!!
01.01 18:00
Поздрави за спомнянето на големите наши герои през първите часове на новата година!! Нека носим примера им за да я има България!!
4. sekirata - Бъди себе си! Нали така беше....?
01.01 18:31
shineout - ...
Дано е такава и днес. България има нужда от нея.
На себе си никога не изневерявам,
Родината си на пиедестал поставям!
5. sekirata - Нека го носим, но дали го помним?!
01.01 21:02
tota - Честита Новата 2009 година!!
Поздрави за спомнянето на големите наши герои през първите часове на новата година!! Нека носим примера им за да я има България!!
Защо сме като омагьосани? Защо?
Опитах се да гледам снощи телевизия и я изгасих ,не изтраях. По BTV полуголата чалга Андреа я разнасяха по сцената едри мъжаги и компа пееше вместо нея. По NOVA пак нейна колежка -Анелия се правеше на поп певица в някакъв нейн рокаджийски стил с ужасна визия и двете. По канал1 Преслава се дереше ,като козичка излязла насила на студа и то с песни засягащи личния и живот,нямащи нищо общо с България. Дори Иво Папазов го обърна на турско от време на време вмъкваше елементи от турския фолклор ,когато хората играеха УЖ български хора на площада.Народната певица пя някакви авторови песни, не народни в съвременна обработка.Къде бе българското, автентичното, много рано го заровихме....Нямам думи. Фолклорът ни в чужбина се цени повече отколкото тук. Трагедия сме -продадохме си всичко и ...а! Аз не, аз съм секирата![/b]
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: Бягство -разказ   Пет 2 Яну - 15:05

БЯГСТВО

Ерик наблюдаваше небето от балкона на вилата си, която му струваше много.Тази вила беше причината да се раздели със съпругата си.Пари, сметки, интриги, приятели и...краят дойде. Точно сега на връх Нова Година. Ерик беше загубил чувството за усещане на красивото, но зимният пейзаж го поглъщаше. Ледената усмивка на зимата го пленяваше, разсъждаваше на глас и се питаше защо, когато си на върха на света или там някъде долу, когато летиш в небето или падаш на Земята, когато търсиш светлина, когато...все търсиш този някой без който не можеш.Този някой ,който за теб е това, което искаш, който е музиката. Трябва само да протегнеш ръце..... Но ръцете на Ерик бяха прекършени, устата неми. Останаха му крилете, мечтите. Пушеше цигара след цигара, искаше да си каже всичко така на себе си,защо ли?Тайните на сърцето му бяха малко.Тя успя да надникне в сърцето му, да вземе нужното и да си отиде.Тя знаеше всичко, познаваше всяка част от него.Тя-единствената му любов.Тя, която искаше да е всичко от което той имаше нужда, да е тази, която той искаше, да е жената на мечтите му, да е единствената. Искаше и получаваше, но не даваше.Лентата на този късометражен филм се скъса.Той, който потъваше в душата и, който плачеше в нозете и сега летеше високо, далече от нея. Беще се откъснал от земята, от действителността, летеше високо в облаците и нищо, че беше зима, че лед покриваше крилата му, сърцето му беше горещо.Не го топлеше огънят от изпушените цигари, не го топлеше и пълния му портфейл.Не го топлеха и комплиментите в службата.Сърцето му беше горещо,топлено от любовта.Тази любов, която той раздаваше. Не получаваше нищо в замяна, но нищо.На Ерик му беше пределно ясно, че да получава любов и топлина,това го можеше всяко живо същество, но да раздава...не. Радваше се, че е нахранил толкова бедни души, че е нахранил Ева с любов, която тя не можеше, не е способна да му даде. Изпуши последната си цигара и погледна часовника си. Самолетът излиташе след час. Отиваше там, където няма зима, където е вечно лято. Искаше му се да вземе късче от тази нашенска зима, но нямаше как. Може пък сърцето му там да изстине.Дали нямаше да е за добро? Толкова много палеж, горене...изгаряне. Стига толкова. Всичко има край. И любовта също щом не е била истинска. Ева -един мираж, една голяма лъжа в реалността такава каквато е. Ще го преживее.
Не изпусна самолета. Погледна за миг надолу и отвърна глава от гледката. Не искаше да се натъжава. Всичко това нека е приказка, една красива свършена приказка.Той започваше всичко отначало. Реалността го погълна, както облаците погълнаха самолета, в който една душа бягаше, бягаше от себе си.


Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: ДУШИ   Нед 25 Яну - 0:23

НА СИЛВИЯ КОЛЕВА

Бяла, тиха, снежна зима,
в този ден тя се помина,
красива беше и
добра,
интелигентна с чар душа.
Обичаше живота, любовта,
раздаваше се
на деца,
на всички и за всички бе
едно непораснало дете.
Но болестта я
покоси,
остана тя вярна на себе си,
не бешеи не стана кариеристка,
а
някои мислеха я за артистка.
Желана бе, красива, дивна,
сърдечна, умна,
любвеобилна,
раздаваше любов и нежност,
не знаеше тя що е
ревност.
Децата и я боготворяха,
а чуждите в нея съзряха
учител знаещ,
можещ, ум,
незаслужено изхвърлен...вън.
И в този ден студен и леден,
в
този свят богат и беден
земята я пое в прегръдка
и стопли я снегът с
целувка.
Духът и вечно щее жив!
Почивай,Силвия, в свят красив!

След
тежко боледуване на 47 години почина Силвия Колева -
преподавател по
български език и литература
в СОУ "Стоян Заимов"Плевен.
Много правдив и
борбен човек.
ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА И!


http://www.youtube.com/watch?v=28sdV_DXSrU
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: ДУШИ   Нед 25 Яну - 0:26

НЕ ПОТОК, А МОРЕ!

Най хубавото няма да ви дам
е казал Бах и е останал сам,
така в мизерия и глад,
живял, творил, бил непознат.
Тоз талант велик, голям,
от некадърниците бил презрян,
затуй пък днес и утре ще е ...
с годините призванието му зрее.


(на немски „Bach“ означава „поток“)
http://www.youtube.com/watch?v=1sJ8FrhFVbs&feature=related
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: ДУШИ   Нед 25 Яну - 0:32
СЪДБА

Живот кошмарен,
като с гръм ударен.
Борба, борба и пак борба-
това е моята съдба,
но аз до тук не ще се спра,
за истината ще умра.
На оня свят ще продължим.
Какво ли още си дължим?!

http://zazz.bg/play:7db07c08
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: ДУШИ   Нед 25 Яну - 0:34

БЕДЕН , ИЗМЪЧЕН НАРОД, БЕЗ ПРАВА-РОБ, СНОБ!

Когато един учител обиди,
удари ученик той бива най малко уволнен.
В Демократична България пребиват младите хора,
невръстни деца, ученици, .....в ГЛАВАТА , за затъпяване!!!
ОТВРАТ!
БЕЗУМИЕ!
НЯМА Я ИСТИНАТА,
НЯМА ГИ ПРАВАТА......
НЯМА Я БЪЛГАРИЯ!
Само мутри, убийци.....
МАФИЯ -ПЪЛНО НАСИЛИЕ, ПРОВОКИРАНЕ,
ВСЯВАНЕ СТРАХ И МАНИПУЛИРАНЕ.
ПРОВОКАТОРИТЕ СА ИЗПРАТЕНИ ОТ.....НЯМАМ ДУМИ!

http://www.youtube.com/watch?v=Xu4y3VFzsFsСРЕЩАТА НА ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ С ЛЮБОВТА НАРОДНА-

ТЪМНИНА ПЪЛНА, ТЪМНИЦИ......
КОКАЛ СЕ НЕ ПУСКА БЕЗ БОЙ, БЕЗ ВОЙНА.....
МАФИЯ СТЕ, МРЪСНИЦИ!
ЗА МЕНЕ СТЕ МЪРТВИ, ПОЛИТИЦИ!
ДОГАН, ВЪРВИ СИ!
СЕРГЕЙ, СПОМНИ СИ...
БЪЛГАРИЙО, С ДЕЦАТА СИ ПРОСТИ СЕ!


Коментари

[color:91e0=#aaa]1. sekirata - http://www.youtube.com/watch?v=Xu4y3VFzsFs
[color:91e0=#aaa]14.01 21:34
ПЛАЧА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ,ЗА БЪЛГАРИЯ! ИМА ЛИ ИСТИНА? МАЙ НЯМА! ИМА САМО НАСИЛИЕ, РОБСТВО И ТЕГЛО!
УБИХА ДУШИТЕ, ВЯРАТА, ЖЕЛАНИЕТО ЗА ЖИВОТ НА НАШИТЕ ДЕЦА.БОЛИ,БЪЛГАРИЙО,БОЛИ!
ЗАЩО НАРОДЪТ НАШ ТОВА ТЪРПИ?

http://ignatkan.blog.bg/viewpost.php?id=277348

[color:91e0=#aaa]2. sekirata - ЯСНО Е ...има И затъмнение в медиите -не гледайте телевизия, не слушайте радио,не...
[color:91e0=#aaa]14.01 22:12
Не се женете, не раждайте....БЯГАЙТЕ!
В България започва УНИЩОЖЕНИЕ.......
УЖАС!
ГОСПОДИ, СЛЕЗНИ......!!

[color:91e0=#aaa]3. lidis - Нямам думи !
[color:91e0=#aaa]14.01 22:21
Онемях днес ,като гледам в медиите сцените на нецивилизованост , насилие , бруталност и наглост !Видях унизените очи на българите!
Сърцето ми се сви в мъка и срам . Мъка по милионите съдби на обречените българи в затворената мафиотска система , където мутрите и червените разделят и владеят.Срам ,че това става в Родината ми.Това правителство показа за сетен път ,че не се интересува от народа ,ами и физически го малтретира. Всяко нормално демократично правителство ,не би стояло след поискани 6 вота и дори демонстративно показвало ,че народът ще бъде унизен бит ,ама мафията ще си стои! Тези кадри трябва да се изпратят в Страсбург на съд !Това е дивашки метод за потушаване народно недоволство! Бой и кръв !Мафията бие тези кoито я хранят ! -Това е днешната ми Родина ! Мафията бие наред !
Благодаря ти ,че видях в поста ти истини ,които много "kупени" медии скриват!

[color:91e0=#aaa]4. cornflower - Мъка и срам!
[color:91e0=#aaa]15.01 08:52
Пребиват децата на България, защото протестират срещу мафията!
КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА?
ЧИЯ Е БЪЛГАРИЯ?

[color:91e0=#aaa]5. sekirata - БЪЛГАРИЯ Е РАЗПРОДАДЕНА
[color:91e0=#aaa]15.01 15:56
cornflower - Мъка и срам!
Пребиват децата на България, защото протестират срещу мафията!
КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА?
ЧИЯ Е БЪЛГАРИЯ?

ТЕЗИ ТРИМАТА -немецът, турчинът и украинският евреин да си ходят. Вън от България!

[color:91e0=#aaa]6. sekirata - СРАМ...БЪЛГАРИТЕ СЕ ИЗБИВАТ ПОМЕЖДУ СИ
[color:91e0=#aaa]15.01 15:59
lidis,СТАНАХМЕ ЗА РЕЗИЛ ПРЕД ЦЯЛ СВЯТ. СЪРЦА ОБВИТИ В ЛОЙ.....ПЪЛЕН ЗАСТОЙ! БЪЛГАРИТЕ СТОЯТ В КЪЩИ И ГЛЕДАТ КАК ПРЕБИВАТ ДЕЦАТА ИМ ТАМ НА ПАВЕТАТА, А ОНЕЗИ МИШОЦИ СА СЕ СКРИЛИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ .
БЪЛГАРСКИ ПОЛИЦАИ -ЕНИЧЕРИ ГИ ПАЗЯТ И ПРЕБИВАТ БРАТЯТА И СЕСТРИТЕ СИ. ПРОДАВАТ СЕ....ВСИЧКО СЕ ПРОДАВА, ВСЕКИ СЕ ПРОДАВА,ТОВА НА ДЪРЖАВА НЕ СТАВА!


[color:91e0=#aaa]7. ivesa - За сетен път "елитните"политици се срещнаха с ...
[color:91e0=#aaa]15.01 21:15
"народната любов".България е жива.Народът излезе от апатията,която го беше обхванала.!50 лумпена не можаха да спрат протеста.Само показаха колко е ниска гражданската им култура.22-а от арестуваните са деца.Къде беше родителският контрол,та тези деца не бяха на училище,а отидоха да се бият с органите на реда.?

[color:91e0=#aaa]8. sekirata - http://sroksos.org/
[color:91e0=#aaa]15.01 23:27
ivesa - За сетен път "елитните"политици се срещнаха с ... "народната любов".България е жива.Народът излезе от апатията,която го беше обхванала.!50 лумпена не можаха да спрат протеста.Само показаха колко е ниска гражданската им култура.22-а от арестуваните са деца.Къде беше родителският контрол,та тези деца не бяха на училище,а отидоха да се бият с органите на реда.?

Както винаги си пълна с оптимизъм :(
Много деца са надделяли в къщи.
Нима не го знаеш?!
Поздрав!

http://sroksos.org/2008/12/14-2009.html

http://juliananik.log.bg/article.php?article_id=18686

[color:91e0=#aaa]9. sofiya - И аз мисля, че макар и малък...това е пробив...
[color:91e0=#aaa]16.01 14:18
Това е началото на гражданското общество, за което всеки мечтае. да, има и насилие, има и политически машинации, и спекула с неподправените младежки мечти....винаги ще има. Докато има политици, жадни за кокала. България е малка и бедна страна и винаги ще има борби за кокала. Как допуснахме обаче да сме на първо място по болести и смъртност в Европа??? Как допуснахме да държим първото място по инсулти и инфаркти, както и по перинатална слъртност,т.е. най-много новородени у нас умират без да вдъхнат глътка въздух...Ужасното от всичко това е, че на по-голямата част от нас децата ни напуснаха този разграден двор и си потърсиха щастието, обучението и живота зад граница, далеч, много далеч от майките си, които плачат денонощно...

[color:91e0=#aaa]10. ivesa - sekirata,
[color:91e0=#aaa]16.01 19:43
много деца са надделяли вкъщи,но защо!?Нима родителите им не са достатъчно авторитетни пред тях,за да ги изпратят на училище или да ги спрат у дома,за да не отиват,където не им е мястото - на законово уредения протест за пълнолетни граждани.?
Поздрави и от мен!:)))

[color:91e0=#aaa]11. sekirata - Смешни сме
[color:91e0=#aaa]16.01 22:22
sofiya - И аз мисля, че макар и малък...това е пробив... Това е началото на гражданското общество, за което всеки мечтае. да, има и насилие, има и политически машинации, и спекула с неподправените младежки мечти....винаги ще има. Докато има политици, жадни за кокала. България е малка и бедна страна и винаги ще има борби за кокала. Как допуснахме обаче да сме на първо място по болести и смъртност в Европа??? Как допуснахме да държим първото място по инсулти и инфаркти, както и по перинатална слъртност,т.е. най-много новородени у нас умират без да вдъхнат глътка въздух...Ужасното от всичко това е, че на по-голямата част от нас децата ни напуснаха този разграден двор и си потърсиха щастието, обучението и живота зад граница, далеч, много далеч от майките си, които плачат денонощно...

Какъв ти пробив? Мачкат ни и ще ни мачкат.Цял свят и цяла Европа нямат желание да изплуваме, а защо сети се?

[color:91e0=#aaa]12. sekirata - Законово, а кой излезна да ги ЧУЕ?
[color:91e0=#aaa]16.01 22:26
ivesa - sekirata,много деца са надделяли вкъщи,но защо!?Нима родителите им не са достатъчно авторитетни пред тях,за да ги изпратят на училище или да ги спрат у дома,за да не отиват,където не им е мястото - на законово уредения протест за пълнолетни граждани.?
Поздрави и от мен!:)))

Повечето деца са гледани от баби и дядовци, лели , стринки...Родителите са много заети или печелят в чужбината.

http://sroksos.org/
http://sroksos.org/2008/12/14-2009.html
http://juliananik.log.bg/article.php?article_id=18686

[color:91e0=#aaa]13. ivesa - sekirata,така е,но нали,когато децата не се обгрижват,както трябва...
[color:91e0=#aaa]17.01 11:21
се накърняват детските им права от самите родители,които са ги създали и имат оттговорността да ги отгледат.Прекалената родителска заетост води до доста лоши последствия във възпитанието и личностното развитие на децата.Поздрави.:)))

[color:91e0=#aaa]14. sekirata - :((
[color:91e0=#aaa]18.01 19:36
ivesa - sekirata,така е,но нали,когато децата не се обгрижват,както трябва... се накърняват детските им права от самите родители,които са ги създали и имат оттговорността да ги отгледат.Прекалената родителска заетост води до доста лоши последствия във възпитанието и личностното развитие на децата.Поздрави.:)))

А как да не са заети? Мислят само за пари...дори и тези, които много ги имат!

[color:91e0=#aaa]15. vselenche - Здравейте!
[color:91e0=#aaa]19.01 23:01
Не искам да коментирам ПОБОЯ, защото бе казано достатъчно. Питам се обаче колко дълго ще помним ТОЗИ ден/14.01.2009???????????????????????????????
А инак гражданското общество се ражда/създава от самото общество, то НЕ се дава даром. В тази връзка, според мен, и ЕС няма как да ни оправи,ТОВА си е наш проблем, най-много да въведе предпазната клауза+да ни изключи от ЕС(прецедент, но винаги има първи път).
И още нещо. Според мен, като майка, майките трябва да изкоренят Спомена за ЖИВКОВОТО време, то си отиде и свършено, независимо всеки един от нас как оценява онова време. Защото именно този СПОМЕН ни тегли назад като общество и не дава бъдеще на децата ни. НЕ турското робство, за него ние като днешни хора нямаме реален спомен и тези ми думи нямат нищо общо с отрицателното ми отношение към ДПС по принцип.
Оптимизъм НИ е необходим, защото ни е срам и защото майките плачат за децата си. Затова според мен сега на изборите ТРЯБВА да се гласува, дори и с отвращение! БСП трябва да слезе за ДЪЛГО от властта, а ДПС трябва да се махне от политическата сцена на БГ ЗАВИНАГИ. Защото колкото и да се спасяваме поединично стигнахме ДЪНОТО(нищо че то е бездънно) и този път ТРЯБВА да успеем - дължим го на децата си!
Поздрави!


[color:91e0=#aaa]16. sekirata - Мислиш ли, че има пасение? Какво е спасението на един ...заспал народ?!
[color:91e0=#aaa]20.01 14:35
vselenche - Здравейте! Не искам да коментирам ПОБОЯ, защото бе казано достатъчно. Питам се обаче колко дълго ще помним ТОЗИ ден/14.01.2009???????????????????????????????
А инак гражданското общество се ражда/създава от самото общество, то НЕ се дава даром. В тази връзка, според мен, и ЕС няма как да ни оправи,ТОВА си е наш проблем, най-много да въведе предпазната клауза+да ни изключи от ЕС(прецедент, но винаги има първи път).
И още нещо. Според мен, като майка, майките трябва да изкоренят Спомена за ЖИВКОВОТО време, то си отиде и свършено, независимо всеки един от нас как оценява онова време. Защото именно този СПОМЕН ни тегли назад като общество и не дава бъдеще на децата ни. НЕ турското робство, за него ние като днешни хора нямаме реален спомен и тези ми думи нямат нищо общо с отрицателното ми отношение към ДПС по принцип.
Оптимизъм НИ е необходим, защото ни е срам и защото майките плачат за децата си. Затова според мен сега на изборите ТРЯБВА да се гласува, дори и с отвращение! БСП трябва да слезе за ДЪЛГО от властта, а ДПС трябва да се махне от политическата сцена на БГ ЗАВИНАГИ. Защото колкото и да се спасяваме поединично стигнахме ДЪНОТО(нищо че то е бездънно) и този път ТРЯБВА да успеем - дължим го на децата си!
Поздрави!

ЗАГУБЕН, ПРОСТ НАРОД, КАК ДА ТЕ ОБИЧАМ?!

Загубен, прост народ,
ще си умре с хомот!
Децата му дрогират,
крадат, проституират,
децата му неуки
и гладни ще умрат
от болести нечути
във нищета и смрат!
Загубен, прост народ,
пиян и луд, зомбиран,
ще си остане роб
бит и малтретиран!
Ще плаща кръвен данък,
за своите деца,
убит и смазан, жалък,
без очи, сърца!
Загубен, прост народ,
луд и омагьосан,
ще си остане сноб,
народ без чест, жигосан!
Загубен, прост народ,
убива своя плод
и трови си децата,
мъжът, жена, родата!
Загубен,прост народ,
не мога да те жаля
щом в мен и във сърце
болката догаря,
щом срещу мен си тръгнал,
о, юроде, безумни!
Защо, нима си мръднал,
народе, слабоумни?!
Умните измряха,
някои избегаха,
останаха тук прости
или чуждица гости,
които разпореждат се
в моята страна,
изпразниха народната,
българска хазна.
Загубен, прост народ,
как да те обичам,
как българската реч
всеки ден да сричам?
Как песни да ви пея
за герои наши,
как да ви простя
кражбите, апаши?
Окрадохте душата
моя снежно бяла,
избодохте очите ми,
плача ослепяла
и търся аз надежда,
вяра и любов,
очите ми проглеждат
за път навън, чист, нов!

http://zazz.bg/play:8e582929
Scg - Песен За Народа
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: ДУШИ   Нед 25 Яну - 0:40

ОБИЧАМ

Любовта днес хората разбират
и макар да се копират
отличават злото от доброто,
ругаят скришом в тъмното.
Щом на светло се покажат,
стараят се да се докажат,
че са човеци, не скотове.
Обичам истинските хора. Love!


http://www.youtube.com/watch?v=nsCXZczTQXo


Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: ДУШИ   Нед 25 Яну - 1:16

"БЪЛГАРИН ДА СЕ НАРИЧАМ,
ПЪРВА РАДОСТ Е ЗА МЕНЕ!"

Българско" образование, възпитание и...култура!

ПЕТИ
КЛАС на "българското" училище


ЛИТЕРАТУРА
Мария Герджикова
Олга
Попова
Стоймира Георгиева
Булвест 2000
София 2007
"Легенда за рома" от Михаил Георгиев
стр:51, 52, 53,
54

53 стр-Химна на ромите на ромски език
Нашият химн се не знае
от деца и родители.
Не вярвате ли?Проверете сами!
В едно училище да има
най много едно ромче -ученик,
другите си спинкат сутрин и си харчат помощите
-нашите пари1
"Drom kergyom pirimuastar len
kergyom roimunastar....."
-пътища направих....
"Kala droma chore rome phare rahya gilyaben roma...."
-черни пътища, бедни роми в ..къщи пеят...
Моят коментар:
Не са
бедни -храним ги пък и крадват :)
Пеят -вярно е,имат тази дарба,но пречат на
хората да почиват и налагат тяхната си музика.
Маанета и кючеци огласят цели
квартали по свяко време на деня и нощта.
Черни пътища -никой не им е виновен
,че не се съберат на едно място
и да си имат държава-те са разни видове
индийски и всякакви други.
Но така им е по лесно да живеят разпръснати и да
ги хранят другите държави.

"Пасха"
Пасхална молитва -83
стр
"Славете Господа, защото той е милостив и милостта му е
вечна...."
Кога да си казват, господа еврейски министри"
тази еврейска
молитва нашите малчугани в пети клас,
на които намалихте часовете по
български език в начален курс?
Ами "Аз съм
българче"?

"Байрам"
Шекер байрам -приключване на свещения
месец
Курбан байрам -приключване на жертвоприношенията
Ислямска религия
-цялата 86 страница...."създаден от пророка Мохамед"
Излизам за малко, гади
ми се!
След малко ще продължа...

Ало, господа ромско турски министри,
оливате се!
Петте века турско робство с жертвоприношенията ли имате
впредвид?
Къде останаха часове и време за Великден, Рождество....?
Има ли
в учебниците на турските деца български стихове,
песни,обряди, обичаи
?
Ами новини български по турската телевизия, има ли?
Ами етническа партия
в управлението на Турция има ли?
Няма! И много други български и чужди за
Турция неща няма.
Туркиня ми каза вчера, че ние българите сме си
виновни,
че допускаме тяхни и ромски неща в културата си,
медиите и в
училищата най вече.
Какво можех да отговоря?
Истината и само истината, а
тя е -
ПРОДАВАТ НИ -НАШИТЕ НИ РАЗПРОДАДОХА !
Дори посегнаха на майчиния
език, образованието и културата.
А КОЙ ПОЗВОЛИ ЧУЖДИЦАТА ДА Е НАШЕТО
УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА,
ЧУЖДИЦАТА И НАШИ "БЪЛГАРИ" ПРОДАЖНИЦИ ?!
Осъдени
има за дребни неща, а къде са милионите окрадени от още живеещи на свобода тук и
навън
български министри , упрявници, бизнесмени, мутри и
групировки?
Значи...какво ли? Това значи ,че ОТВЪН ПОДКРЕПЯТ МАФИЯТА В
БЪЛГАРИЯ меко казано подкрепят.
Страхуват се от България, от умния, кадърния
български народ, но мързелив и страхлив. Това му пречи.

ИСТОРИЯ
пети клас
/Това са нови програми,
разбирате ли? На това правителство,
защото в шести клас пак е така и ..по
страшно дори/

Вяра Мутафчиева
Христо Матаков
Илия Илиев
Ценка
Каснакова

...."пояснения на сложни думи....паша, султан, ага, бей,
вакъф.."
Къде са поясненията за начин на посичане на главата на майката пред
децата и -вън на пъня?
Нямам думи!

от 118 до 142 стр.от история на
ПЕТИ клас-
"БЪЛГАРИТЕ ПОД ОСМАНСКА ВЛАСТ" /османистика/
Само луди българи
могат да позволят това.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.Османско
завоевание
2.Османски ОБЕДИНИТЕЛ на османските турци
3.Османска държава
-Султан Мохамед 2-ри-ЗАВОЕВАТЕЛ на османците
до 123 стр.-Историческо
свидетелство за управление на османците.
4.Ислямът .......
5.Българите в
Султановата ДЪРЖАВА-пленници християни....
6.Помюсюлманчванията....едно дете
в пети клас определено не може да прочете тази дума,
та камо ли да я
осмисли.Тук се мъдри и думата -"гяур"

Мога да пиша до утре, но няма кой
да ме чуе.
Да са ни честити курана, байряма, курбана....!
Защо не и
шалварите , фесовете и чалмите?
За мъжете и шишенцата за подмиване...
и
други "задни" неща.Ох, спиш ,народе!

Нека нека има и малко МУЗИКА тук -дори индийска, китайска и
....
Тези държави не ни знаят изобщо кои сме и къде се намираме ,
в кой
континент. Да са живи и здрави китайците,турците-
евтините им менте стоки и
отровни храни.

МУЗИКА -6-ти
клас

Галина Стоянова -уж рускиня
Валентина Манолова
Юлиана
Близнакова
Венера Динкова -Мирчева
Анубис София 2007

"В турския
фолклор откриваме характерни белези от азиатската култура..."
Ами от какъв
зор тогава я учим ние -уж европейците?
Там в Азия никой и никъде не учи
европейска музика
и то в обикновените им училища, както ние
тук!
24-25стр."Богатство в метроритмите в музиката на Балканите"/Азия и
...Балканите/
Инструмент -саз. "Бели денс"-кючек с илюстрация една разголена
туркиня...
"Kara Gozlu Cingenem" -Чернооко циганче -"Деца, коментирайте как
пулсира музиката и какъв е размера"
Защо е и кому, на кой истински българин
е нужно това? Най малко пък дете -българче!
И нека разтворим 58 и 59 стр.пак
на музиката за шести клас-
"Утринно слънце" -Арменска песен...арменски
ансамбъл, арменски танц на девойки, арменска носия,арменска общоност...кеманча,
сринг, нагара, сантур...пандухи...
ПАК .....музикалната култура на Средна и
Мала АЗИЯ?!
КАРАКАЧАНИ, АРМЕНЦИ,
ЕВРЕИ.....
Ха , дойдохме си на думата и за евреите-да уважим министъра си,
нали?
Както и другите министри.."наши"
стр59-"Simi jadech" -еврейска
народна песен
Simi jadech beja diari shelach weat she la la....сложи твоята
ръка в моята
Коментар-Аз ще я сложа, ами какво ще ми сложат те в моята
..стотинки, дано има за кисело мляко поне!!!!
А там в училищата си евреите се
убиха да слушат и учат български народни песни, свирни и танци!
ХИМНА НА БЪЛГАРИЯ СЕ УЧИ В ПЕТИ КЛАС,
ТОГАВА ПО ЛИТЕРАТУРА
СЕ УЧИ И ХИМНА НА РОМИТЕ!

А колко
родители знаят ЦЕЛИЯТ химн на БЪЛГАРИЯ? Бас ловя- 30%!


МУЗИКА пети клас -"Нъ вълога ника...." хайде да
си спестя тук нервите!
Но в пети клас с материала и ПО МУЗИКА децата ни не
са пощадени.

МУЗИКА 7-ми клас, по
новата програма...Анубис ..пак не пропускаме Азия
Китайска, индийска,
египетска....на път сме вече за полюса!

Спрях с подробностите
засега....трябва да ходя и на работа,
да пея, да се смея и езици чужди да
владея -
ЕВРЕИ, ТУРЦИ,
РОМИ...
БЪЛГАРИ, ЗАБРАВА НИ ГОНИ!

http://www.anddro.hit.bg/

http://www.youtube.com/watch?v=H23zMtTvxZw&feature=related
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
секирата
Божество
Божество
avatar

Брой мнения : 1341
Интереси : izkustvo
Любим сайт :
Registration date : 22.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: ДУШИ   Нед 25 Яну - 1:18НЕ МОЖАХА С ПАРНОТО ДА НИ ПРЕКЪРШАТ,
НО С "ЧЕЗ" ЩЕ НИ ДОВЪРШАТ

Принудиха ни да си свалим радиаторите, да
се откажем от парното! ----Спряха кранчето на газта!

Принудиха ни
да минем на дърва и въглища! -----Изпосякоха горите, пламнаха пожари!

Принудиха ни
да минем на климатици, калорифери, духалки....---- Жестоко поскъпна
тока!

Принудиха ни да купуваме евтини най вече китайски
и турски стоки , отровни и храни с изтекла годност. ------Корумпираха
здравеопазването в България -няма го!

Принудиха ни
да преподаваме в училищата ненужното, не Българското! ----Унищожиха здравето на
учителя и опетниха името му. Тласнаха децата към алкохола,
наркотиците....пороците.

Принудиха най вече младите хора да живеят и
работят в чужбина.---В абсурдна България живеят охолно шепа хора, нормално пак
шепа хора, а НЕНОРМАЛНО -ЦЯЛ НАРОД! Парите?!

Принудиха
младите хора да не се женят и да не раждат. ---Затова пък малцинствата се
размножават благодарение на помощите на държавата, нашите пари-България мащеха
за българите.

Принудиха хората да си вадят направо зъбите :((
да не си купуват лекарствата .----Едно и също лекарство на различни фирми
действа различно.Може и да умори човек.А цената им се качва всеки час!

Принудиха
някои да живеят за едното кисело мляко----И него го натъпкаха с нишесте и какво
ли не!

Принудиха народа да си купува най вече хляб ----И
него развалиха.Всичко друго е ,но не и хляб.

Принудиха
народа да слезне на дъното, на пошлата музика и култура,на сапунените
сериали---Никакви стачки, никакво даване на думата. Народът вямадумата.Поставена
е бойна задача на всички началства за притягане колана, дисциплината, терор и
психо тормоз на ента степен, че да не се мисли за стачки, бунт....че да се режат
заплатите на нас простосмъртните---Дадоха 100% права на директори и
началници!

Принудиха ни ....да купуваме, да си даваме парите
за МЕНТЕ стоки и храни!---То други и няма.

ПРОДАДОХА
НИ И НИ КРАДАТ ЧУЖДИ И НАШИ, КРАДЦИ, УБИЙЦИ, АПАШИ!

"ЧЕЗ"-играят
си със здравето и парите на народа ми! Кой позволява?

Защо крадат,
защо българин срещу българин насъскват?Отоплявам се с една духалка и то някоя
вечер-нощ, когато се прибера-колкото да умъртви въздуха.Децата ми бяха на гости
само три дни по Коледа.За тези три дни фактически съм черпела яко
ток.

Мога ли аз за три месеца-октомври, ноемврии
декември 2008 да изгоря електроенергия за 200 и кусур лева-въпреки голямото
увеличение, при което българинът си трае?! Въпреки, че живея сама, че се храня
навън -не готвя, рядко включвам бойлер,изключен хладилник.... рядко съм в
къщи.Оправдават се,че се крадем чрез контактите на панелните стени-по
комшийски.

"Разделяй и владей" -така работят всички
началства .

Виждате в основата на всичко е КРАЖБАТА! НЯМА
ОТТЪРВАНЕ!

КРАДЦИ!
УБИЙЦИ!
АПАШИ!
ТЪРГАШИ!
НЯМА ЛИ ВЕЧЕ
КАКВО ДА СЕ КРАДЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ТА ПОСЕГНАХТЕ НА ЛИЧНИТЕ НИ ДОХОДИ?!
КОРУПЦИЯЯЯ!

КРАЖБИ!
ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!
ДАЛАВЕРИ!
МАНИПУЛИРАНЕ
НА ЕДИН БЕДЕН, ИЗСТРАДАЛ, ТЪРПЕЛИВ НАРОД!


ЩЕ СИ ЛЕГНЕТЕ НА ПАРИТЕ, НА КРАДЕНИТЕ
ПАРИ!

КАК СПИТЕ, КАК И ЗАЩО СТЕ ЖИВИ,
ПРОДАЖНИЦИ?!


БЪЛГАРСКИЯТ
НАРОД Е ПОДЛОЖЕН НА БАВНО, МЪЧИТЕЛНО УНИЩОЖЕНИЕ!!!

БОГ ДА НИ Е
НА ПОМОЩ!

http://pravoslavie.domainbg.com/20/
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: ДУШИ   

Върнете се в началото Go down
 
ДУШИ
Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото 
Страница 4 от 21Иди на страница : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 12 ... 21  Next

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Чародейките :: Други :: Поезия-
Идете на: